23 October 2012

My Skincare 1 - De Wajah Review

Assalamualaikum dan selamat pagi cikgu! *wahh dah mcm ketua kelas plak*

Okay, aritu aku ade bagitau yg aku akan bercerita satu persatu tentang jenis skincare yg aku mula sentuh.
Well, everything started time aku masuk diploma kat PTPL Shah Alam.
Kat private college mcm tu, paras rupa tu agak menjadi kewajipan.
Sampai aku jadi salah seorang yg dianak-tirikan. Huh!

For those yg familiar dgn Seksyen 13 Shah Alam, korang mesti tau kewujudan kolej ni.
Dan jugak kewujudan Giant & Tesco & Macro (yg skrg dah jd Tesco Extra), dan Stadium Kerang.
Kat Giant tu la tempat wajib untuk shopping barangan kehidupan.
So wanita mcm aku ni kan suke untuk shopping tingkap, sampaila tershopping-tingkap kat kedai jamu RY Saloon kot. Kaler pink kedainye.
Usha2 produk ape diorang jual pastu tertarik la dgn satu produk ni.
De' Wajah!

 Tadaaaa!!! Ni la exactly set percubaan pertama yg aku beli.


Korang patutnye bleh paham dah ape item dlm set percubaan tu dan fungsi2nye.

So jom kita start review produk De Wajah ni.

Satu set percubaan tu kalau mula2 pakai boleh la tahan dalam sebulan-sebulan setengah.
Lepas tu kalau dah pandai berjimat, pakai sikit2, bleh tahan sampai 2 bulan.
Produk ni lepas 2 minggu secara konsisten aku pakai, kulit muka mula mengelupas.
Tak pedih langsung. Aku perasan yang kulit dah terkupas pun sbb pakai krim siang.
Nampak sgt kulit mati tu nak tanggal.
Since aku x penah lg pakai pape produk muka yg serius mcm produk ni, so hasilnye mmg cepat.
Dia mmg nak kikis abis la kulit mati+kusam aku tu. Yeay!
Pastu lama2 kulit makin cerah. Sangat suke ok!
Soul cream/krim malam tu mmg bagus utk percepatkan pembaharuan sel kulit dan bagus utk bunuh jerawat.
Kalau ade jerawat je, tempek krim tu banyak2.
Even dulu mak aku yg x pakai krim2 ni, kalau dlm 10 tahun sekali dia ada jerawat, aku tempek krim ni kat muka dia. 
Maka lesapla jerawat tu. Hehe.

Krim siang tu sebagai asas bedak/foundation merangkap sunblock. Sangat best.
Kalau nak mandi, gunakan susu pembersih utk cuci all makeup kat muka then lap dgn tisu.
Pastu baru cuci muka dgn cleanser.
Then dap dap toner kat muka, last skali pakai soul cream pastu tido.
Kulit memang halus, cerah, bersih dan mulus je time pakai produk ni.
Gara2 aku, abis sume adik beradik aku pun pakai produk ni.
Agak lama gak la aku pakai De Wajah ni. Bertahun-tahun!
Sampai la aku notice, soul cream tu dah muak dgn kulit aku sampai xde kesan.
Ok fine!
I cari kekasih lain! Haha.
So aku pun stop pakai De Wajah.
Maka habis la percintaan kami...

Kalau ade sesape yang berminat nak try De Wajah ni, dialu2kan.
Sebab produk tu bagus sebenarnye.
Maybe sebab lama2 aku dah x konsisten pakai, so efeknye pun dah makin kurang.
Hehe.. tu la skincare. Kena konsisten pakai.

Tapi maaf ye. aku memang takde pic zaman aku kolej dlu.
Time tu sumenye guna kamera filmroll tu.
Kena cuci kat kedai baru bleh nampak gmbrnye. Huhu.
Aku pun sampai gi beli satu kamera RM80 utk snap2 gmbr sebagai kenangan.
Alih2 tah kemana hilang gambar2 tu. Huhu sedih..
Anyway kalau ade nak tanya soalan, feel free utk bagi komen ye.
Seronok sgt sebab dah cuba mcm2 produk.
X sabar nak cite produk seterusnye.
Yeay~


4 comments:

Rosanita Abdullah said...

Saya, bertahan selama 5 tahun.. Hingga masuk preggy ank ketiga... De wajah jd tk serasi... Smpsi skrg sdg mncari skincare yg ok. Yg lulus kkm dan tak bhykan kulit.

Rosanita Abdullah said...

Saya, bertahan selama 5 tahun.. Hingga masuk preggy ank ketiga... De wajah jd tk serasi... Smpsi skrg sdg mncari skincare yg ok. Yg lulus kkm dan tak bhykan kulit.

mizz dya said...

Tp better stop la sbb de wajah ni buat muka cepat kusam bila kita stop. Sy skrg pakai royal expert white, alhamdulillah dah x tukar sejak 2012.

mizz dya said...

Tp better stop la sbb de wajah ni buat muka cepat kusam bila kita stop. Sy skrg pakai royal expert white, alhamdulillah dah x tukar sejak 2012.