28 April 2009

kePENINan melanda ku~

assalamualaikum..
tah nape la kan pale ni asek penin je semenjak duemenjak tigemenjak ney..blogger-emoticon.blogspot.comaku pun x phm la..xkn nk sumbat panadol br ilang kot?? adakah penin akan ilang trus?? ataukah akan menyerang semula??? demam dah kurang..tp...seseme dgn batuk ni mcm nk buat aku nazak je..hu3

dah la time exam titas td..rase mcm nk nangis je mengenangkn keadaan sndiri.masuk2 je exam hall,ingat nk pass attendance kt Dr Nik,skali abg Karim (bkn nama sbnr) merampas (dgn cara yg lemah lembut) botol air aku.

"Abg, tekak sy gatal ni. Sy seseme..nk kena minum air," kata aku.
"Nnt klu nk minum, angkat tgn then g dpn n minum ye," dgn sesedap ayat je beliau berkata begitu.

Dan akibatnye ialah aku menahan gatal tekak ni demi kerana nk abiskn jwb soalan titas yg x bape nk menceriakn idup aku arini. yerla. bajet study past yr tu bleh skor la ek?? blogger-emoticon.blogspot.comaku mmg silap da...soalan bkn stakat tropicana twister tp mmg twister kfc tul ar..hahaha..aku gelak bangge jap coz x study..beli je buku harga rm10 tp x baca..pdn muka anda ya..blogger-emoticon.blogspot.comtggu je la result ko ye nadia..blog ni jd bukti betapa KUATnye ko study..wahaha

26 April 2009

BosaN kaH ??~

setelah kedemaman bbrp hari... aku dah mula pulih la kn...xnk la plak hamster aku pun jatuh saket.. lgpun xkn nk tenat jek..kang x engjoy lak idop ni..ewahh~~ sonok la plak tgk biri2 ni menari2..haha~ tp kn..boring sey.. tah nape..patutnye ade 2 papers lg woo exam
aku ni..
tp aku wat dek jer...(bajet hebat la tu kn..??hahaha) blogger-emoticon.blogspot.com
skali kuar result...blogger-emoticon.blogspot.com<--sempat lg garu montot tuh..haih
xmo la mampus btul2..haih...

aku dah usaha semampu yg boleh..
klu ade rezeki..Insya-Allah result chantique~

yg penting..
D.U.I.T ~ doa.usaha.istiqamah.tawakkal

oleh kerana arini keje aku tdo jerk..so aku pun search la kt google..
'benda yg menarik'...tujuannye ialah...
saje nk cari idea pe nk buat ney (wlupun kena study sbnrnye.kuang3x)
ape yg aku jumpa ialah ini...


7 Sunnah Rasulullah

1. Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mu'min terletak pada tahajjudnya.


2. Membaca Al-Qur'an sebelum terbit matahari.

3. Jangan tinggalkan masjid terutama di waktu Subuh.


4. Jaga solat Dhuha, kerana kunci rezeki terletak pada solat Dhuha.


5. Jaga sedekah setiap hari.


6. Jaga wudhu' berterusan kerana Allah menyayangi hamba yang berwudhu'.

7. Amalkan istighfar "ASTAGHFIRULLAH" setiap saat.



aku pun terpk la kejap kan..lupa lak yg aku lom solat Isya'..

so kpd kengkawan yg baca post ni...
klu ade yg blom solat tu..sila2kn la yer..

semoga post ni dpt la bg kita panduan kan..
wlupun aku slalu jerk ilang arah tujuan..
tatau nk watpe..
mulut asek kata boring3x..
dah mmg sah la jd makin boring..haha
so bek wat benda yg lg berfaedah..iaitu-->>
study tau..bkn mkn kertas..haha..sengal la kucen ni..
anyway..by the way..everyway..setel kt cni la ek..
exam TITAS lg 2 hari..
doakan kejayaan bersama ya~

22 April 2009

sila la singgah yer.. ^.^

aku tgh x bape nk sihat ney..


utk menghepikn LIVER yg x reti nk sunyum nie..


aku upload la vid speech presentation aku..


ini hasil selama bbrp mggu memicit frontal,parietal,occipital dan temporal lobe..


demi utk m'hasilkan speech (yg x bape nk ori ini..) haha~


enjoy ya ~_~

video

aku bah yg present..aku punya la! hehe

** crdt tu ADILA forensic 4 recording dis...lap yu!

aku dan aku dan aku juge..~

sebenaunye tatau nk tulis ape da..

xde hati nk tulis blog tp...

saje je la mengisi masa lapang+lapau ni...

hari ni same gak mcm hari2 yg lepas..

kehampessan terserlah..


"ya nggak papa kok..gue udah biasa ya.."<---ayat merawat ati yg lukaaa

ati kering la aku ni lama2..isk2..

esok ade last paper 4 dis week..countSYILING..haha

sebenaunye kaunseling..adoi....


td exam PPSPK..dpt panadol n air kosong sbg mknn 'atas flight'..
haha...bajet tgh jwb exam 2 jam stgh tu mcm naik flight dr KK ke KL la kunun..

aku mmg perasan la kan..tp hakikatnya ialah...
aku sakit kepala+kesejukan tahap gaban lawan resakse+seseme...

mmg indah la jwb exam td..dgn segelas air di hujung meja..

patutnye minta oren jus je td..kata naik flight..hahaha~


+ = indah indah N indahhhhhh


21 April 2009

Hancur hatiku....mengenang dikau....~~

"apalah...yang hendak dikata..



sudah suratan takdir menentukan..."



lirik lagu yg cukup menyiat jiwa...



membelah sanubari...



menyental kotoran degil dlm otak ni...



KAU RASA LA SKRG!!!



isk..blom nk rasa lg...



tp dah mula dpt rasa bahangnye...



exam aku mcm HAMMMMMMPAGASSSSS!!!





"aduhai...pujaanku...



mimpikah..daku...."


lagi satu lirik yg mmg bikin panas...



result exam yg akan kuar bln 6 nnt bkn mimpi woo..



realiti tuh..



"hancur hatiku...mengenang dikau..



menjadi keping2...setelah kau pergi.."






hwaaaaaaaaa....mmg rase mcm kamben x bertuan dah ni..



bleh x bg aku koma atas katil utk setahun???



x sanggup rasanye nk ngadap result aku nnt..(wlupun exam x abis lg)



ade lg 4 subjek sbnrnye..tp kn...



dah rasa mcm hancur segala yg ku bina..(study kah aku??)



xpela...kepada rakan2 seperjuangan...(nk kena tulis ke nama korg??)



harap korg sntiasa bg sokongan padu..



dah xde smgt neh..huu~~

ni sume aNaToMy punyer pasai...



mencik gue!!!~~



20 April 2009

chantique-nyaa



yeye!


dah mula membuat blog seperti cik nana ke? dan cik ain x kesah kot..


haha..patutnye kena study utk praktikal test anat esok..tapi...


yer!


x dinapikan lg..kemalasan terserlah..!


dr ptg td dok men game..(dgn muka x bersalah)


pastu smbg lg men game lpas solat maghrib...(yg kebanyakan org g bc Yaasin)


pastu g mkn lak dgn dak2 ni...(smbil ngompat ngompet)


dan balik bilik...men game lg!!..(pastu tanye yap nk study ape..)




indahnye dunia..x terasa pun tgh exam week..kui3


ape la nk jd dgn diriku ini..nk kena g mandi bunge dgn daun n akar kayu kot br sedar..


ke nk tggu smpi result exam kuar nnt????


TIDAAKKKKK!!! huhu~~
Itu sudah x indah....!!!