28 October 2010

Rumah Sewa Kuantan & examku~

update: rumah sewa kuantan semuanya full! dah xde kosong. maaf ye. btw sewanya dlm rm400 & rm500 (utk pengetahuan korg je la). if ade rumah yg available nnt, sy akan update kat blog under label 'rumah sewa'. thanx.

salam.

sesape yg berminat nk menyewa rumah di area kuantan, pahang, boleh la hubungi aku d blog ini. sewa berapa? bleh tinggalkn no fon anda kt JOM BORAK box aku kt seblah kanan ni.btw ade 3 biji umah wat masa ni. setiap umah ade 4 bedrooms, 2 bathrooms.

hehe. tetiba aku wat iklan umah utk disewa plak nih. hebat x? kena mulakan bisnes sewa-menyewa ni. br dpt kumpul byk duit utk g oversea. haha. merepek ah aku ni.

btw exam aku agak hampagas. aku tatau nk komen ape. aku ade klinikal exam n viva exam tau. klinikal exam aku tu kena jumpa patient n act like aku ni dispatcher yg br smpi tmpt kejadian n nk assess diorg. so kena wat history taking n bla bla. ade medical n trauma patients. 2 tuh!

pastu exam viva aku lak more to discussion. masuk bilik ni dimana ade 2 org Dr yg akan tanya ape yg aku akn buat if ade patient with this condition kt scene, patient management n assessment n byk la. tu mmg blur. sbb x berada d tmpt kejadian kn. membayangkn semata2. aku bab2 nk bayang2 ni payah skit. aku suka reality punye. hehe.

exam mcq plak aku tatau nk komen ape. soalan agak tricky (utk aku yg sgt pandai ni). harapan ialah dpt markah yg terbaik je la. sbb markah bkn fully dr final jek. dr continuous assessment spjg 1 sem blaja, logbook, esaimen yg blambak n x lupa juga kewujudan aku d lokasi pembelajaran aka attendance sgt pentin! logbook tu mebi leh dpt dlm 0.003% je kot. haha. jgnla. seram lak.

btw ade exam MEQ lak esok. short essay question. nk study ape? aku sebok men worms je nih. still xde keinsafan ek? tau nk abiskan exam je ye? sabo je la. ok la bebeh. study time. tp solat asar dlu. daa~

23 October 2010

Taman Herba UKM + tahi lembu! hahaha

Salam.

hi all. arini or td ade gotong royong a.k.a evaluation utk 1 of my dis sem subject. aku tatau sgt bendenye. yg pasti, aritu kena g meeting then arini kena jd tukang kubun. hehe. tukang kebun sbnrnye. aku klipkan skali sekeping video kot2 korg x phm ape keje kitorg spjg jd tukang kubun tu.

video

basically ape yg korg nmpk adelah mesin pembancuh simen yg disalahgunakan sbg mesin pembancuh tanah utk gaul2 tanah tu supaya sebati (ala2 buat kek la kunun). nape kena sebatikn tanah? sbb bkn tanah kosong jek tau. 3 bhgn tanah + 2 bhgn tahi lembu (bullshit?? p/s - guna utk bunuh sosilawati) + 1 bhgn pasir (yg kalernye ala2 kelabu taik anjing?haha).



ni la keje dak2 emed yg kena buli. hehe. cedok tanah, baling masuk mesin pembancuh. pastu cedok tahi, baling lg. pastu cedok pasir, baling2. sonok? letih woo.. sume pun kena tunjuk rajin sbb ade markah tau! ni production utama.

bila tanah dah sebati, tanah tu disumbat dlm beg poly utk tanam2 tu. ni la bhgn production d seblah sane. sakit pinggang wat keje ni. tp xpe. berbaloi dgn markahnye. yippie!

dah sudah tu, turun utk minum pagi then pulllllaaannggg! yeah! kerana cik yg buat evaluation tu best, so markah pun best. sgt berpuas jantung ah! aku sbg slh sorg ahli group 18 berbangga utk berkhidmat d Tmn Herba UKM bangi. sume sgt best wlupun bau taik lembu tu hampir2 nk buat aku muntah ijau. yuck! siyes weh.. mula2 tatau tu taik lembu. haha. pastu ade la si yap ni jumpa ulat besar ibu jari kaki itik! geli weyh! tp aku xde pic tu. so nnt2 aku update ye. sbb aku sgt geli.

btw isnin ni exam yg pertama. sgt seram. x study mende pun. tp sempat update blog. xde mood nk study. dok pk cmne nk guna voucher dr TBS lg ade la. kui3. semoga aku ade mood nk study. AMIN.

21 October 2010

dreams + sleep...owh!

Salam.

2 post in 1 nite. y? juz for fun. my brain almost crack due to so many things stuffed in it.
what kind of things?? no-things! haha
btw i got up yesterday morning after having a dream.
dream of my wedding!!!! damn! hahaha
funny too actually but more to scarry.. uhuk2..
almost wet with tears when i woke up.. but well.. maintain cun la.. ehem2

its actually happen before my wedding.
as usual, weddings shud b organized well rite?
especially in girls parts such as what outfits ur gonna wear, ur makeups, etc.
and i dream of my makeup!
there's this person that i contacted to do my makeup.
when the time comes, she didnt show up! how could she??!!
my head almost crack, thinking who's gonna have time to do my face on my wedding day this urgent?? so sad~ seriously sad!!
i cant imagine myself in front of others, plain, ugly and no diff like normal days.
hwaaaaaaaaaaaaaa.... how can i dream of this during my study week???
study study study!!
haish.. wut a girl la me..
got so effected with such a dream!
but i wish i've seen her face so that i wont suggest her to do makeups on anybody. haha
dream! juz a dream~
thank God mine went well.. v(^.^)v

movie time~ uhuk2

Salam.

Juz watch a movie title BURIED, starred by this handsome Ryan Reynolds. haha


love to see him acting in any movies, including this one! this is the poster for the movie. he was left inside the coffin with a handphone, lighter and a knife. huhu. what's the knife for? see it to believe it!


this movie is about him being buried i dunno how many feets underground but buried and no way to get out. what shud i say about this movie? how many stars shud i give? me myself dunno. its not a boooooring movie but i think im able to sleep while watching it. the reason of y im not sleeping is bcoz the sound of my partner crushing cashew nuts in his mouth is louder than the movie itself. haha. kidding! (~.~)v


the whole movie was shot inside the coffin. he calls for help using a handphone left inside the coffin. if u like to feel the thrill of this movie, be my guest to go and watch it. never a waste for ur money. i bet u start wondering on how he got away from that coffin. watch it and u'll know how's the trick! happy watching! fav movie for this month i guess~

19 October 2010

uhuk3..membazirrrrrr ("~")

salam.

arini x indah sgt! bgn dlm tghari gitu sbb tah ape yg letih sgt, aku pon tatau.
pastu g hukm utk amik slip n setelkn urusan kolej.
dah sudah tu aku pun melepak kt 1 boring mall ni n puseng2 kasi pening purse. hehe
siyes boring sbb xde ape sgt. tp xde ape pun melayang la jgk bbrp keping kertas yg bernilai dr purse.
skali kt watson tu, aku try mcm2 kt tgn.
lipstick, eyeshadow, eyeliner.. mmg dah mcm kanvas (tp kaler coklat la) tgn aku nih..
well.. tu kn keje pmpuan (spesifikly aku la kn.. korg mebi x)
aku nk refill botol eyeliner elianto aku tuh so aku rembat la eyeliner baby blue nih..
eyeliner ni paling murah antara semua n eyeliner pertama yg hinggap kt mata aku dlu.
so kononnya bg penghargaan la. skali smpi umah tu, rupanya bkn eyeliner! tp mascara!!!
sob3.. cedihhh!!!
dah melayang lg kertas bernilai utk beli eyeliner..hwaaaa...
haprak punye brand! lenkali wat la casing eyeliner n mascara korg tu lain2!!
mencikkkk!!

tp sbb aku baek ati, xmo ah bazirkn menatang tu.
dgn berhati2, aku pun try la mascara tuh.
skali bila nk remove, abis mata jd panda! aih.. tu mmg aku dh tau kot.. tu yg x gemar tuh..
abis rosak penampilan panda cumel nih~ haha (pasannye!)

oye, exam aku x lama lg taw n still xde keinsafan. xtau nk study ape.
mebi sbb buku aku tu tlampau advance kot. haha. tu yg makin aku bc, makin aku x phm.
moga2 rajin la aku nk membaca nih..AMIN..

15 October 2010

isu semasa ("~") pt 2

salam.

nmpknye aku x bejaya tdo n suddenly menatang tu merangkak kuar dr tmpt nyuruknye dan ingin dilepaskan. maka disinilah aku, dlm proses utk melepaskannye. so isu yg ke-2 aku nk ckp adalah seperti yg demikian.

2) aku pasan trend bertudung skrg ni. ramai pompuan Islam dah mula bertudung. mcm2 jenis tudung ah, shawl la, tudung ekin la (yg aku pon pkai), tudung bawal la, syria la.. sumpah byk! smpi aku sndiri klu g kdai tudung, xtau nk grab tudung yg mane. yg lilit kepala ke, yg kasi kepala nmpk bujur ke, bulat ke, cekik leher ke, cekik purse ke, aku pon tatau. smpi skrg aku failed bila g kdai tudung. jumlah peningkatan yg agak tinggi di kalangan pemakai tudung ni sgt bagus sbnrnye. tu kan tuntutan agama. aku suke, aku setuju. tp kn.. klu korg perasan, mana pegi fungsi n tujuan tudung tu sndiri??

aku pon pnah terrrrrlupa nape aku pkai tudung. hebat x?? haha. tu la, hanyut sgt dgn arus kemodenan yg mmg je melalaikan. aku ckp mende ni bkn sbb aku ni bagus sgt ke ape, cuma aku meluahkn ape yg aku nmpk. terrrrmasukla dgn kekurangan diri aku sndiri. huhu

siyes weh.. korg ingat x ape tujuan pkai tudung? korg rasa lain x klu x pkai tudung? ape korg rasa bila ada bhgn bdn korg yg tertentu jd tayangan umum? aku sndiri slalu jd bhn gangguan dlm klas. wlupun klas aku cuma ade 5 org lelaki je, yg mana jumlah ppuan lg ramai, tp siyes aku je yg slalu kena bab2 sexual harassment nih. sbb yg lain muka suci kot? haha. sbnrnye sbb kelalaian aku menayang2 benda yg x sepatutnya dan x pakai tudung dan meng-kavernya. tu aku admit. pnah skali tu aku g klas pkai bj kurung. dah elok tu pkai bj kurung, skali ake gedix kasi angkat itu tudung. bila aku pasan mcm aku tgh menambah dosa, aku pon wat2 g toilet n turunkan tudung. br rasa selamat. fuhh.. mmg ade pelbagai sbb nape org len pakai tudung. sbb nk tutup aurat, nk bergaya, ikut fesyen semasa, asal tutup n mcm2 la. bagus la selagi tutup rambut tu. tp jgn lupa, leher pun di kira. termasuklah kat dada tu. x salah penuh ilmu di dada tp jgnla tunjuk sgt. lelaki kt luar sana tu x kebulur pun tp jgn la bg diorg kenyang dgn dosa kering yg korg pun dpt sama. sedih sbnrnye.

mcm artis kn, bila mekap2 tu, buka tudung. pdhal tukang mekapnye yg auww2. x ke LELAKI diorg tu! ohh.. mebi dah x bape recognize kot. but still la kn. suara kepit2 tu, tlg la alert. pastu leh gmbr hugging2 lak. dgn tudung kt kepala tu! ramai je org wat salah cmtu. x pasan kot tudung tu. jd aksesori je. skrg ni leh beza yg mane dah kawen n yg mane kapel klu g jenjln memane. mane yg kepit mcm belangkas tu, hmm.. ye la kot. mebi ade yg dah kawen tp ye la kn.. phm2 je la. tudung mungkin aksesori utk wanita tp klu beringat, aksesori tu la sbnrnye yg byk menyekat diri dr mcm2 maksiat. aku pnah melalui zaman jahiliyah gak tp harapan aku agar aku x terus dok dlm zaman tu. aku nk berubah. doakan agar kita sama2 dpt berubah. Amin.

3) isu yg ketiga adalah pasal kawen. aku pasan mende ni baru2 jek. sbb ape aku pasan? tu pon sbb org yg aku pnah admire, kawen senyap2. aku x marah. tidak sekali2. malah aku kagum. org ni aku x pnah jumpa pon. kwn chat je. time tu aku tgh frust bercinta. dia pon pnah jd sebahagian dlm coretan aku kt blog ni. tp biarla rahsia. utk yg tau tu, diam2 je k. sbb dia bukan sape2 pon. kawan yg menghiburkan hati jek. dah hampir setahun slps dia menyepi dan keadaan aku syukurlah bertambah baik. Allah bg hujan utk kita lihat pelangi. itu la yg aku pelajari. meski hujan tu membasahkan baju, menyekat pergerakan dan sebagainya, tp igt la ape yg indah slps hujan. sentiasa ada hikmahnya. tetiba rasa touching plak. hehe

ok. psl kawen tau. ape ye? cenggini. aku lebih kpd nk tau ape sbnrnye tujuan berkahwin tu. nikah sbnrnye sbb tu yg wajib. hehe. so nape kena nikah? utk halalkan hbgn yg haram. bagus!! 2 mrkh. halalkan hbgn yg haram dgn sape? dgn org bkn muhrim a.k.a bf @ tunang yg tercinta la. klu ade yg kawen tu x knal sape bakal diorg sblum tu, lg bagus. ikut je ckp mak ayah n slmt dinikahkn. xde dosa bercinta sblm kawen. tu sume org tau. even artis skali pun (org biasa pun wat gak), ade yg duduk serumah mcm suami isteri tanpa nikah. last2 nikah utk ape? utk halalkan dpn masyarakat. ye la, org femes la katakan. kang kuar paper kata kene cekup khalwat?? jatuh saham. tp tu pun masih laku masuk tv. nape? sbb dah ramai org x kisah bab2 tu.

wlupun sbnrnye ape yg aku ckp ni mcm kejap ke kiri kejap ke kanan, tp ketahuilah.. aku juz nk sedarkan benda ni je. bila dah nikah tu, dosa si isteri jd tanggungan suami. ape kaitannye dgn org yg aku admire tu dah kawin? ohhh! mmg ade kaitan. wife dia pakai tudung labuh. cantik sgt. klu korg kata kain silk tu cantik, handbag Gucci tu cun, kasut Vincci tu lawa, aku rasa wife dia lg lawa. soothing je hiasan ni. manis sgt. aku terkagum dgn pilihan mamat tu seketika. ape yg terlintas di benak aku (benak tu ape?) ialah.. si isteri tidak menambah bebanan dosa suami kerana cara berpakaiannya. hmm.. payah nk ckp bab dosa bila kita x rasa apa2. tp meh kita samakan dosa tu dgn hutang. bila isteri pkai seksi, suami tanggung hutang isteri. so sure suami akan marah sbb isteri punye psl, suami kena tanggung. tp dosa ni kita x nmpk, so suami x bising la kn. tu psl aku jd kagum sgt2. tetiba aku rasa terpukul dgn ape yg aku nmpk. dgn majlis perkahwinan yg mmg serba sederhana, pelamin pun sekadar susunan kayu bertingkat je (aku rasa la) yg dihiasi dgn bunga telur, x semegah kerjaya mamat ni. klu aku sebut ape kerjaya mamat ni, sure sume org akan rasa x pecaya. aku pon x pecaya. tp tu la hakikatnya. berpada2 dlm majlis sbb ape yg membebankan ialah kehidupan slps majlis tu. majlis pernikahan dan perkahwinan tu bknnye masa utk mengumpul hutang. tlg la ingat. kumpul la duit. mmg yg ppuan tu nk "Wedding of the year" tp klu lpas kawen tu kena mkn megi jek, x ke pedih. takut lak aku.

cuma tu la yg aku nk cite. aku ade sorg kwn ni. time study dip dlu, dia mmg x pkai tudung. setia je dgn bf dia. skali time aku balik sbh tu, aku dpt info yg dia kawen n majlisnye mmg aku dpt pegi la kn. aku pun redah la dgn adik aku g cari umah dia. siyes byk kali pusing kwsn tu, aku xtau mana majlis dia even aku nmpk byk 'bunting' org kawen. smpi la aku dah puas n penat n letih n lapa, aku benti kt dpn 1 umah yg ade 'bunting' kawen gak n aku tanya mana umah kwn ni. dia tunjuk umah yg ade dpn mata aku. aku pndg 'bunting' tu mcm x caye, dia pakai tudung! lg aku x caye tgk dia bertudung atas pelamin. bkn stakat tu, siap pkai glove lg kot2 tersentuh yg bkn muhrim. x ke kagum??? smpi skrg dia bertudung, jg adap sbg muslimah yg aku sndiri pun kureng jaga kot. syukurla. tu psl aku x kutuk sesape yg wat dosa skrg sbb bila diorg bertaubat, aku punye pahala lg kenit dr diorg. huhu.

blog ni aku anggap sbg media utk aku meluahkan pendapat. asek2 cite psl aku, aku pun nek bosang gak. hehe. ok la ye. hrp ape yg korg baca dlm post kali ni dpt 'ring the bell' n jd reminder kita semua. aku nk berubah, tu aku pasti. tp tatau bila. hehe. aku cuba. Insya-Allah..AMIN.

14 October 2010

isu semasa.. ("~") pt. 1

salam.

agak mengantuk dah time2 cenggini sbnrnye disbbkn oleh trip yg sgt je meletihkn. trip ape? ke mana? hohoho... itu dlm diari buku oke! xleh masuk diari blog sbb x diiktiraf. kui2
btw mcm2 benda yg aku terfikir sepanjang bbrp ari ni. ttg ape? mcm2! meh mula dgn yg pertama ye.

1) aritu time aku tgh duduk kt satu tmpt ni, aritu jumaat tau n time tu ramai lelaki yg beragama Islam sdg berada d masjid utk menunaikan solat Jumaat. tau kn ape hukumnye utk lelaki yg meninggalkn solat jumaat? yg aku tau, 3x berturut2 x g, hatinya akan menjadi gelap. Wallahua'lam cmne gelapnye hati org tu tp yg penting, mula la keras kepala @ lebih ke arah yg gelap. pastu kn, time tgh duduk dendiam tu, aku nmpk ade few ladies ni kt dpn aku (dlm jarak 30 meter cenggitu) kulu-kilir dgn hmpir setiap lelaki yg lalu dpn diorg. tp x semua la. agak2 mcm lelaki tu tua je, muka mcm haprak je (bg aku la.huhu), sume dorg folo. jln kt seblah tu. pakaian dorg xde la seksi sgt tp cukup utk menambah dosa aku sndiri sbg pompuan yg memandang. sob3.

ade skali ni aku nengok, minah ni smpi block jln sorg mamat ni smpi mamat ni hanya ada dinding tmpt dia bersandar dek tindakan minah ni. agak agresif di situ! tp mamat tu berjaya meloloskan diri. ade lak mamat melayu kot, (xmo ah ckp diorg Islam n tuduh diorg x g solat Jumaat) terpusing2 kt area minah2 tu. yg aku pk, diorg cuba nk tarik perhatian minah tu. they did it! pergh! aku mmg terer. bila minah tu ckp sumthing dgn dorg smbil tunjuk tingkat atas, dorg senyum2. puas kah? xtau ke org tgh solat jumaat kt masjid, awk bley berlegar2 kt kwsn cmtu?? utk ape kah? aku pon tatau. siap ade minah yg sanggup lambai2 mamat yg ade kt dlm lori. desperado sgt kah? mamat dlm lori tu plak, klu bkn sbb keje, agaknye dah lama turun kot. *geleng kepala*

menarik pemandangan tu tp memedihkan mata aku. bkn stakat minah2 tu punya aksi je yg kasi pedih mata, tp aksi2 mamat2 yg kelihatan mcm melayu dan islam yg bleh kulu-kilir time org tgh solat jumaat. ape kessss la?? bila solat yg itu pun diorg x mampu nk disiplinkn, cmne diorg bila jd ketua keluarga ye? i wonder~ (terpaksa la pk baik, selagi x cukup 3x tinggal, x ape2 kot? naifnye!)

yg ke-2?? ade td kt dlm otak aku. nnt agak2 aku mcm dah ingat, aku lepaskan ye. skrg dia dah nyuruk kt cerebellum kot, cari tmpt sunyi utk tdo. hehehe. ok la. sbb dia nyuruk, aku pun nk nyuruk gak. tdo dlu ye. nite2.

08 October 2010

EBM ku siap! part aku je la.hehe

salam~

ehehehe..pepagi cenggini larat plak aku nk menahan mata semata2 nk berblogging ek?
saje jek.
btw aku nyer esaimen EBM yg aku ckp aritu tu dah siap!
br je siap. yeay!
esok nk present. td x dtg klas woo.. past 2 days xde klas.
dok kt lab comp n DK1 utk siapkn EBM ni tp x siap gak. sabo je la~
so bila td (khamis ye) x g klas akibat sakit tua yg melampau, tetiba lak Dr Suria wat klas.
haih~ seb bek sempat minta MC tau. huhu
sakit woo.. bygkn bgn pg tetiba xleh gerak bdn. abis cramp muscle kt left flank aku.
nk xnk kena gak bgn subuh kn. tp nk rukuk tu mmg menitis air mata la. sob3
so msg kinah kata dtg lambat. mkn ubat thn sakit then rehat aka tdo. huhu
bgn x lama kendian then g klinik.
Dr tu kata muscle cramp sbb smlm aku g mandi kolam air panas. yeke?
dah sebulan sbnrnye sakit nih tp x seteruk td la kn.
so nk assurance, Dr cek urin. skali ade conet darah. kecoh la kejap Dr tu. haha
wlupun x kecoh sbnrnye. katanya mebi sbb aku nk dtg bulan. ok fine!
wlupun aku tetiba sebut psl batu karang, tp dia kata "Nehi".
so aku pon beredar la dr bilik beliau.
akibat dr sakit + MC, aku pon lgsg x hadir ke HUKM arini. sbb sakit kn. mmg sakit.
balik umah, siapkn EBM. baca jurnal dlm keadaan baring. xleh duduk. rasa mcm menghimpit je kt blkg ni. sabar2~
dah nk ptg skit br dpt ilham dgn bantuan grupmet ku, kinah n anderson. toce toce~

so skrg officially dah siap utk part aku n anderson. sok tggu part kinah je. harapan? siap la esok.
aku grup ke-3. semoga Allah permudahkan presentation kami.
killer tuh! 60% dr mrkh final exam adalah dr presentation esok (arini sbnrnye). cuak wey~
Mudah2an Allah lembutkan hati pemberi markah supaya dia dpt bg markah yg terbaik utk kitorg. AMIN~

ok la ye. nantok amat dah ni. sok nk travel lg. hwaarghh~
nite2..ZZZzzzzZZZzz

05 October 2010

EBM week!!! freak~

salam.

tatau nk wat post ape sbnrnye.
even xde sape kesah ape pun post yg aku wat..
tah la..
yg penting, mggu ni full dgn klas EBM.
EBM tu ape??
EBM = Evidence Based Medicine.
still..ape bende tu??
hmm..wlupun aku x bape terer nk explain..tp ginila..
dia ni mcm persoalan yg across mind korg..
cthnye cmne klu patient ni kena bg ubat B, bkn ubat A.
so utk jwb soalan tu..kena la wat study kn?
amik masa tu..so Dr tu wat la kajian.. baca jurnal yg ada n yg mirip dgn kes dia.
so dr situ tgk la accuracy jurnal tu..leh caye ke x.
so ada paham?
lebey kureng cmtu la..

so this whole day mmg melepak kt lab comp n wat keje.
menurut system group aku, 10 minit masa utk wat keje, 50 minit lg masa utk men game.
hebat x?
so jgn la tanya sama ada keje kitorg dah siap ke blom. haha

btw aritu aku sempat la berborak dgn adik pompuan paling kenit aku kn psl blogging neh..
aku suh dia wat blog.. leh kolek duit.. kot2 qualify masuk mag ke.. sape taw?
but she refused! terkezut aku.
ye la.. zmn skrg ni sume org pon nk femes.. nk tempek muka kt blog..
mana yg chantique tu, blog sure ramai follower..
tp x semestinye cmtu..
ade gak yg x bape tuh, still ramai follower..
mebi sbb hasil tulisan tgn yg menarik.. i loike~
so si kenit ni kata dia malas nk tempek2 muka..
sbb aku tau dia ni kipas-susah-mati utk awex2 cun kt luar sana.
x kisahla tru fb or blog.
admire their beauty kot.
tp tu la.. dia sbg wanita chantique (kt mata aku la) takmo tayang lebey2..
wlupun dia tayang kt fb melebey2. haha
nk cite kesah idup ni bkn feveret dia, katanya.
hmm.. btol2..
ade je org yg cite kesah hidup.. mcm aku la kn..
org suke.. org bace..
kdg2 org x suke pon bace gak..
xtau la nape dgn org2 ni.. huhu

oye.. sbnrnye br aku pasan yg aku nyer blog ni xleh ade follower..
nape yek?
tp sbb aku rasa mcm xde jek org nk follow so x wat pon xpe kot..? hehe
pstu xleh komen lak tu segala post aku!
ala.. aritu time leh komen, xde komen pon.
bila dah xde komen cmni, br nk komen ke?? mmg konfem kering je kn. fuhh
tah ape aku membebel ni.
uniknye lg kn.. bila ade je org seblah meja aku ni yg rajin je nk baca blog aku.
nape x di-interbiu je aku ni dpn2? kn sonang?? hahaha.. gurau jek..
btw exam x lama lg nih..
harapan ku ialah...teeettttttt... (xde?? ahahaha)
well.. aku cuma mampu berdoa..
Ya Allah, berikan yg terbaik kpd ku..AMIN..
so ok la kot..letih ni g massage td (cheewah!)
nyte~

04 October 2010

tired lorh

smlm balik umah mak sbb ade urusan dgn lawyer my sis. since im capable utk hadir, aku pun tunjuk muka. ye la. nk gak knal sape lawyer yg bakal urus kes my sis kn. takot2 jd kes sosilawati lak. uhuhu. Nauzubillah..

dah setel tu, layan plak my sis yg nanges2 sbb putus chenta. kekasihnya x dpt cop SIRIM dr mak. kahsihan. tp apakan daya kak, mmg kami x bape suka kekasih ko tu. coyie. tp bkn tu halnya. aku pon tatau ape halnya. balik dr spital mlm tu, my uncle n his fam ade kt umah. tdo kt my mom's hse. aku dah letih2 dgn hal kt spital, layan plak anak2 dia yg cumel2 nih. jd guru BI la kunun sbb anak dia ckp BI kn. aku pon layan jek. gagap? x usah ckp. janji kompiden! haha

nex day tu my auntie tlg susun atur balik perabot dlm umah. gud2. nmpk lebih kemas! i loike~ mak pun hepi. bagus la. kt umah time tu ade my parent, nenek, amin. suha jg my sis kt hosp. dah letih kemas umah, i tetido kt kusyen. skali bila terjaga, tgn kanan i punye la sakit + kebas. rupanya ade dak kecik ni g tdo atas lengan i. nk bermanja la tu. hehehe. nk letak gmbr tp gmbr x pkai tudung sbb kt dlm umah kn. so lupakan je la. huhu

pstu nk folo mak g beraya kt umah kwn dia then balik. time balik tuh, drop kt stesen ktm bangi dgn suha. smpi je kt ktm tuh, dh ade tren ke arah kl tp dia park kt platform ke semban. punye la aku konpius! dah la nk ke platform 2 tu nk kene panjat jejantas lg. letih je. blom sempat cross jejantas, tren blah! hampagas btol! terpaksa menunggu lg~

bila dh dpt tren tuh, again! tren tu lepak kt platform 2 gak! budu ke cencalok tren ni?? geram yg amat sgt. abis gegar lemak aku berlari kejar tren tau! sob3. berat tu! hehe. seterusnye smpi la aku ke rumahku syurgaku. esok ade posting lg! (arini la tu.huhu) ok ciou~