31 December 2009

2009 in memory..

few hours to go b4 1.1.10..
makin cpt masa berlalu..
yg kecik makin besar..
yg muda makin tua..
yg tua...??
makin dijaga n ditatang bagai minyak yg penuh..
sy sayang mak & ayah sy! mmuahhh~!

usia makin meningkat..
study makin tough..
masalah makin byk..
solution?? habuk pun tarak!
hampeh kn?? sakit tul ati aku!hish!!

but still..hidup mesti diteruskan..
dtg la seribu masalah pun..selagi nyawa ni masih ada..
kena la bertahan..tekanan dtg dr sume arah..
masalah yg aku cari..masalah yg aku x cari..sumenye menyerang!
tp yg penting..penyesalan tetap xde penghujungnye.
aku masih menangis..masih meratap..masih meraung..
dosa aku kat orang sgt byk..x kira lg dgn Allah..

utk tahun 2009 ni..
byk sgt insiden yg berlaku..
yg mengalirkan air mata..
yg memecahkan perut dgn gelak tawa..
yg menaikkan kemarahan..
sumenye indah utk dijadikan pengalaman..
tp sume org masih memandang ke arah kesilapan yg tlh dilakukan..
dan mempertikaikan benda yg sama..
berulang kali..
kenapa???
x bleh ke klu lupakan kesilapan tu dan move on??
x bleh ke klu org nk lupakan awk n kesilapan tu??
x bleh ke klu org nk mulakan idup baru dan tanpa kesilapan tu??
x bleh????

nape perlu nk musnahkn idup org yg awk dah musnahkan dulu??
nape perlu nk mengalirkan air mata org yg awk dah alirkan suatu masa dulu??
nape perlu bangkit dan menegakkan sesuatu yg awk sndiri tau..awk x patut buat sume tu??
xde ke belas kasihan d hati awk tu??
xde ke rasa ingin saling memaafi dan membiarkan semuanye berlalu??
indah dulu x bermakna indah selamanya..
luka kat hati ni x semuanya bleh sembuh..
kan..??

dah cukup segala kesedihan yg aku rasai selama ni..
aku nk berdiri sndiri n xmo pndg sumenye lg..
sape yg nk rosakkn life aku tu..silakan la..
aku xkn halang n xkn galakkn..
tp aku serah semuanya pd Allah utk tentukan..
kemana arah tuju idup aku..
semoga Allah bantu aku..kuatkan semangat aku..
utk bertahan dgn semua yg aku hadapi..
AMIN.

so utk mlm new year ni..aku x g memane..mengadu masalah pd yg sudi mendengar..
syukurla masih ada yg syg..masih ada yg waras utk berfikir ttg kebaikan semua pihak..
masih ada yg sudi menjadi penawar kpd racun yg menyakitkan..

apa2pun aku nk minta maaf pd Pn Sar, En Had, Zu atas sume slh silap aku kt korg..

30 December 2009

wow! d best eveR~!!

went to watch avatar juz now.n d outcome is....SPEECHLESS!!!
wut happened in d cinema u guess???
i screamed like them too!!haha~
fun!! happening!! exhilirating!! damn good!!!
4 thumbs up for this movie!!
every scene made me cant sit still..pumped my blood faster..
bcoz i want to SCREAMMMMMMMMMM!!!
fuhhh~~

dah puas jerit2..balik umah dpt lak kol dr org yg dicintai..
ohh..feels like in heaven for a moment...
im flyingggggggggggg...(dgn bersusah payahnye.haha)
erm..yes i love him! plz dont deny it on behalf of me k.
tu yg aku rase~~
weeeeeeeeeeeeeeeeeeee~~

dah cukup la meraikan saat2 indah utk arini..
letih dlm kepuasssssan!!
korg g la tgk avatar tu.rekemended sgt2!!
wlupun tu cite yg agak mengarut tp klu korgnye penghayatn tu mmg tggi mcm aku..
korg akn terkinja2 kt seat korg kot.wahahaha
klu bleh,suh org seblah tlg rakam cmne gaya korg spjg tgk cite tuh..
kompom malu sndiri klu tgk gaya korg.haha
bah bah bah..
nk mimpi indah nih..nyte2..
salam..

28 December 2009

heheh..gelakkn dia!

hodohnye gelak cmtu.gelak x abis!haha
nk wat cmne la klu dh tu je gelak yg seswai utk dia tu.cian2.
wlupun xtau cian sbb ape.
bleh x klu nk post pendek2 je?

btw excited nih!
x sbr nk tggu date tu..kekasih aku dtg..yeay!
tlg la jumpa aku.sob3..
sedihnye la kn..ade kekasih pun jauh..
tp tu yg terbaik la..
dkt2 kang terganggu lak study aku yg mantop neh!
ni la keadaannya bila berjauhan kn..bila jauh..dirindui..
bila dkt...??terkam la..ape lg!!haha~

tp kn makin lama terasa yg dia tu makin dkt (wlupun hakikatnye tak)
n my parent pun makin memahami..syukur sgt2.
happy for everything..
yg penting skrg ni,study study study!
xleh memain..klu nk enjoy..tgk jadual n pilih hari yg seswai..
ok dya??? ok ba..buli ba klo ko..haha

tah pape aku merepek ni.tp x kisah la..
yg penting..hati gumbira..
ok la..gtg
panggilan dr Ilahi..

22 December 2009

dream...kowt??

after a month and a half punye holiday abis,mule la klas as usual..
but b4 d class started..result exam kuar dlu la of kos..hehehe~
ape?? korg ingat aku nk hebahkn bape result exam aku ke??
ohhh tidakkk!!! tidak sama sekali!!
cumanye kan..bila ingat2 balik la kn..pnah la dlu ade sum1 tu promised me..
dia kata klu result aku ok,dia akn bg cincin.
wlupun sbnrnye bkn dia yg willing utk bg..
sebaliknye atas 'nasihat' aku la kan..hehe..nasihat la sgt!!
tp kn..nice gak la cara tu..time memula dia kata nk bg cincin tu..
ape yg aku rasa ek?? excited yg amat kot!!
tp kn..excited tu ilang n berubah jd takot.sob3..
nape lak takot?? sbb nnt x dpt cincin!! wahahaha..
agak berbaloi gak ar rasa takut tu..sbb hasilnye sgt memberangsangkan..
cumanye kan..aku x dpt n recap balik ape patah perkataan yg merupakan ayat kpd janji tu..
sbb nk kata result aku teruk,lgsg tidak kot.cuma x mencapai tahap yg diingini oleh sume student di dunia ni..
semustinye sume student nak dpt 4.00 kn?? btul x?? ke ade yg nk dpt kurg?? nk dpt lebih tu of kos!! haha
so skrg ni kn..kita tutup cite psl cincin tu sbb aku bknnye ape la kn..
saje terkenang saat2 time timbul isu psl cincin tu..sgt kiut n indah!!! wee~~

okay2..now back to reality la kan..
btw aku gained weight sbyk 3-4 kgs spjg cuti nih.impressive isnt it??
sbb stlh blaja selama 4 bulan lebih..berat bdn aku x pnah dpt naik!! wow wow wow!
hihi..sonok sgt ke ek?? sonok la.sbb terasa lg byk isi di situ dan sini..
nak tau bape berat aku skrg?? hihi..meh2 dtg cni jumpe aku bwk penimbang ye..
jgn bwk penimbang durian dah le.bwk penimbang getah tu.sng sket~

hmm..ape lg eh isu menarik??
setelah x update bbrp lama..aku teringin sgt nk cite mcm2..
tp kn..patut ke x eh?? tah la..mebi sbb ade sbb2 tertentu yg menyebabkan hati aku ni melarang tgn aku utk menaip cite2 yg aku nk sgt share tu..apakan daya..
cumanya cuti aku ni abis dgn driving la..tu yg paling pasti..
x lupa juga pergi mandi manda d sungai dgn my siblings yg chantiques2..hehe
pastu2 menyambut raye aji dgn penuh kesyahduan dlm bilik..sob3..(nape agaknye tu ye??)
x lupa juga non-stop journey to up&down semenanjung sementara my parent turun KL utk bercuti..sgt seronok ah!! pastu my nenek n pakcu g mekah..sambut dorg kt epot..as usual..im a driver..best!!
pastu ape lg ek..?? yg penting x pgg buku lgsg la..eish..x sihatnye aku neh..btw ade sape2 x yg bleh bg suggestion ape jenis supplement yg bleh aku amik utk cergaskn bdn n otak yg lembab ni??huhu..lembab yg amat kot..eish..nauzubillah!!

oye..cuti ni gak aku belajar utk jd seorg perindu yg setia..rindu kat dia..hihi..dah la jauh..susah nk jumpa..susah nk kol..susah nk msg..so itu menyebabkan fokus aku pd pelajaran sepatutnye meningkat! InsyaAllah~ akan ku usahakan la utk lebih fokus.hihi
xpela..cukup stakat ni..hope aku leh prepare sem ni dr awal..InsyaAllah lg~
tata..

09 December 2009

lawak + kesian

aku br je abis tgk tv3,cite Nur Kasih.siaran ulangan kot sbb aritu aku rasa mcm dah tgk smpi part aidil dah kawen.tiba2 yg ni plak time aidil br nk pinang aliya.mesti siaran ulangan.kompom!huhu..

klu korg tgk cite ni,sure korg tau part mana yg aku maksudkan.time ni,si sarah yg mulut laser tu dok perasan yg aidil nk pinang dia.even aku benci watak sarah ni (sbb mulut dia) tp kn tetiba ade plak timbul rasa kesian tu.sbb ape?sbb dia dok perasan sendiri.haih..pastu g intip org.xley blah sungguh.perasan la katakan.aku dah puas tergelak2 time tgk part neh.lawak n kesian,mixed up!smpi la time dia dgr nama aliya,smpi terlepas dulang air dr tgn dia.tragik sungguh!!tetibe aku rase mcm nk ckp "sabarla sarah.." (ayat yg sama yg aku pnah sebut suatu masa dlu) nama pun sarah.biasa la kan.klu letak nama nadia,sure x mcm tu.wakakaka

xpela sarah.seb baik ko tu cuma watak sebuah cerita je.jgn real udah le.x sanggup aku nk pk pe perasaan sbnr ko bila berdepan dgn keadaan cmtu.sure hati hancur,mcm kena hempap kren.huhu.cian la plak..

tp dah knape la plak aku dok buat review psl cite Nur Kasih ni??bknnye aku folo sgt cite ni.tp tgk mcm best.tudung2nye best.cantik2.sbb cantik kat muka tiz zaqiyah tu.klu kt muka aku,tah ape rupenye.huduh melampau!kompom!hahahaha

lg 1 cite lawak pd hari ni ialah time mkn kuih telinga keling dgn famili ptg td.nk distorykn ialah bila ade pasar mlm kt area ni(tmpt dirahsiakan).pastu amin bwk pulang kuih telinga keling.tau x tu kuih ape??tu kuih yg kaler dark brown pastu bentuk mcm donut tp kecik je.biasa kt pasar mlm rm1 bleh dpt 10 ketul.bunyi mcm byk je kn tp sbnrnye ketul2 kecik je.si amin ni punye la nk jd adil dgn sume org,dia bg sorg 1 kuih tu kt sume org.tp aku berjaye cilok 2.aku mmg jahat.sbb tu kuih feveret aku!haha.tp salah dia gak.sape swoh beli singgit je?mane la cukop utk anak2 burung kt umah ni.haih..disbbkn permintaan tggi,pegi la beli lg kuih tu.kali ni beli 5 hengget! so agak2 bape byk yg ade dlm plastik tu??mestila byk kn?50 tu! tp x sebyk yg dibygkn..sob2..

dgn pantas n secepat tren ktm smpi ke kl sentral dr s.alam,begitu pantas jugakla kuih tu abis.last touch by suha bila dia mkn kuih yg last skali.tu pun lpas aku mkn 2 biji b4 yg last.wahahaha.mmg ade gaya tamak aku neh.ngeh3.mkn punye mkn punye mkn,tetiba biha kuar dr bilik.pastu tanya,"mana kuih td?" aku dgn suha dah x tahan dah bila dia kata dia br mkn sebiji kuih tu.pdhal klu x silap aku,dia ade je sama2 melantak kt seblah aku td.hmm pelik!tp siyes nk tergelak bila dia kata kitorg sorokkan kuih tu.aduhai biha...tu la..sape swoh lari td.haha.nasib ko la ye dik.siyes kuih tu dah abis n dia x caye.kitorg dah gelak guling2 smpi meleleh2 air liur+jatuh2 dr kusi lg.hahahahaha~ xley blah tul.kesian pun ade.tp lawak la d most..ampunkn kami ye biha..

05 December 2009

terharu sekeTika ~.~

melihatkan ramai pemanggil di talian hp ku yg dah xde,terharu la aku kejap.kejap je ye.sbb ape.sbb x nmpk pun mane pegi pemanggil2 yg selama ini membingitkan hp ku.x sia2 tukar ringtone,last2 trus lesap.isk2.tp xpe.bkn tu isunye.isunye ialah ade bbrp org pm aku,nak rasa kek coklat buatan tangan aku ni la kononnye.erm..let me think bout it yer?? even d answer is nehi.hehe~

as i said,i hv become a lazy fat gurl.fat?got fat bat fatter ke??mebi~ but anyway,im not baking anymore.tired of it.cant help myself.coz it doesnt satisfy my own desire.ohhh...tinggi sgt ke desire aku tu?? mungkin la kot.tp klu dah xde mood,nk wat cmne kn.siyesly,i need sumbody 2 put me back on track.sumbody dat can make me smile with flower2 in my heart (ala2 autumn in my heart gak la).coz i dont feel those feelings anymore.so meh la bubuh bunga kertas kat dlm hati ye lpas nih.jom2!(nnt nk buat kek perisa bunga la plak.bunga taik ayam bleh?)

btw aritu my sis punye lappy ilang! u noe ape itu ilang?? it's GONE!! tau ape gone?? missing kot.ahaha.ape daa..cmtu2 la lebey kureng mksdnye.so mksdnye,dia dah ilang lappy.cian kat dia sgt2.aku simpati sgt dgn dia.ni dah kali ke-2 tau! bkn salah dia.salah bersama sbnrnye.tp siyes x pasan cmne lappy tu bleh tetinggal @ lesap @ ditinggalkan @ dicuri,dsb.lpas 4 hari br dia pasan lappy dia tarak ada.ayooo minachi..apa buat ooo?? kitorg ni mcm kena pukau je sbb xde sape ingat kat lappy dia.ni la keadaannya.bila lappy ilang,mula la kata kena sampuk la,pukau la,pugai la.hahaha.pugai!



smlm kn dok men dgn baby neh.nama beliau syakir muzaffar! wahh..gabungan nama uncle aku plus nama angkaSAWAN mesia.bangge2!sbb ape??sbb aku dpt dukung uncle aku+angkasawan tuh!(yg dua2 super berat n tua.wakaka) pergh..korg dpt ke??adehh..awat la nk merepek pepagi neh.xdo kojo dah ko??huhu.sat lg nk g menempek kat umah org yg baru bina masjid lak.another masjid in da hauz!syukur la.x knal pun sape.nk tompang mkn je.hoho.

adehh..sejuk btul lak bilik ni.ni la bilik org yg beriman.tu psl sejuk jer..x thn lak aku nk dok dlm bilik ni n membebel pjg2 kat blog.ok la yer.jumpa kat tmpt pembinaan masjid.adioss!

04 December 2009

apa'an...

xde ape yg menarik.sumenye agak memboringkan dan memenatkan sbnrnye.atas dasar tanggungjawab,tunaikan la.x salah pun menggembirakan orang yg layak digembirakan.btw tanggungjawab sdg berjalan.so xleh diganggu lg.minta mahap yer kpd yg berkenaan.

pening pening pening yg x sudah2..bila nk abes nih?? nk berseronok pun xleh.bila benda cuma ada 1 n yg dtg menuntutnye lebih dr 1.nk bg kat sape nehh?? ade buat kek coklat aritu.kek yg memerlukan sepenuh perhatian time nk dibuat.buat la utk org tu.sgt dihargai tp mcm x puas ati dgn penghargaan tu so buatkn utk org lain lak.x bape dihargai.buat lg utk org lain.same gak nasibnye.mulut kata sedap,hati kata lain! kecik ati!! so skrg ni xtau nk buat kek utk sape lg.lebih kpd dah xde mood nk wat kek lg.benci sbnrnye! patut ke buatkn kek utk org yg mula2 menghargai tu?? patut sbnrnye.tp nape aku x puas ati bila dia hargai kek aku tu?? sbb aku x yakin pd diri sndiri.nk test market la kononnye.bajet kek aku tu sedap,leh diterima oleh sume org.xtau plak yg org len tau mkn je tp xtau menghargai.so far cmtu la keadaannye.

xpela.kek tetap kek.x memberi kesan ape2 kpd sape2.yg penting sumenye terpulang pd si pembuat kek yg membuat kek tu.tp x ke tukang mkn kek pun mampu bg efek pd pembuat kek? ye la.klu tukang mkn kek tu org yg dicintai,sure kek yg nk dibuat akan dibuat dgn penuh kasih syg n sesedap yg boleh.tp klu tukang mkn keknye tu tau mkn je,buat ala kadar je la jwbnye.silap2!! silap besar sbnrnye..

haih..mengeluh x sudah skrg ni..sedih..dah xde tukang mkn kek yg terbaik sbnrnye..pembuat kek pun dah xde mood nk buat..x kisah la pd sape2 pun..mungkin perlu test market lg skali?? aih.. lazynye!! biar la.agak2 klu ade peminat kek yg mengorder,mungkin pembuat kek akn pertimbangkan..tp tgk keadaan la.lgpun kek ni klu buat ala kadar je,kang x sedap lak.bila x sedap,x laku.bila x laku,mmg xde lg la org nk order kek tu.aih..penuh dgn selirat la sume ni.kek ooo kek..

25 November 2009

semakin x paham!

ape nk jd da...
mmg cmni ke aku?? or org tu yg mmg cmtu??
im not facing any hard times skrg cuma..
x paham je..
nk bg aku paham ke??
susah kot. or..lebih kpd xyah!
syukurnye aku ade lg org nk trust aku.
nk bg another chance kat aku.
yg aku rase aku xkan sia2kn kepercayaan yg dia bg..LAGI!!
ehehehe~
aku pun pnah wat silap gak.
silap besar..silap pilih..silap pandang..
sume silap la..
hakikatnye sume kesilapan tu memberi pengajaran kpd aku..
utk x wat silap lg.
bila dah wat silap n sedar dgn kesilapan tu..ape lg yg perlu kita buat??
kembali la ke pangkal jalan..
x nmpk pangkal jalan tu katne??
cari la plan2..xyah rushing.
cumanya ialah..bila kesilapan tu dah xde kemaafan lg..
oooo dats bad!!
tp work for it la..n dont push ppl to hard!
i did dat b4..to get things on my way,aku push org tu..
in d end,dia blah cmtu je.no gudbyes pun..
pedih??x usah cakap la.
tp learned sumthing from that..
let things go..
if it meant for u..it'll come back..definitely!
cumanya kan..
skrg ni ade org yg confuse..
dia kehilangan sesuatu.. akibat kesilapannya..
kesilapan yg dah berulangkali dia lakukan..
yg dah bbrp kali dimaafkan tp tetap diulangi..
patut bg muka lg ke??
sgt tatau!! sbb silap dia tu bkn silap kecik!!
xpela..setiap org ade life masing2..
mcm aku..ade life aku..
so aku pun run life aku mcm biasa..
x kisah la hal org cmtu..
pandai2 dia la setel..
cumanya lg..
ever since dia dah pandai naik mahkamah ni..
x usah la kn nk heret aku skali nk guna perintah mahkamah utk itu ini..
since i juz dont need them! haha~
nasib la.. so plz wake up..
jgn nk ajar benda yg x spatutnye aku blaja lg ye..
n aku pun klu bleh xmo la kn nek mahkamah ni..leceh!!
nk hidup bahagia..INSYAALLAH..
ok la allz..
gtg..chow!!~

p/s:rindu kat dia..dia tgh tension dgn keje..cian dia.. (sape dia??dia ialah dia..wakakaka)

24 November 2009

dah mula cuti ek?? confusenye!!

nothing much!
going somewhere!
tata to frenz!
c u again!
anything do contact me ya!
btw thanx to all!
who keep on cheering me up!
even my internet is down!
haha!

15 November 2009

days~

wawawawa~~
ni dah nak masuk hari ke-11 slps aku btol2 diisytiharkan free dr exam!!huhu..
sungguh ku x sangka! hariku berlalu begitu saja~ (ala2 ayat dlm lagu roti gardenia lak.ngeh3) so ape je aktiviti aku dr aritu smpi arini???lets check it out bebeh!!

okay..lpas abis exam aritu aku berfenin-feninan dgn dinner!! yess!! dinner tu turn-out to b fun!! mwahaha..wlupun bersusah-payah yg efeknye smpi skrg tp ok la.x regret pun.sbb mknnnye mmg best!! memori spjg dinner pun mmg best kn apis??haha. thanx to u aku dpt g dinner tu. handsome boy la katakan..(not a man yet!) muda ke?? oh no!!

pastu kn ape lg jd eh??erm..mula la my cuti yg sebenar which aku juz spend my last days kat umah a.k.a ostel terchenta ku smpi la jumaat. sblum smpi jumaat tu ade bbrpa peristiwa(kah?) yg berlaku. its ok la.past is past.yuk kenang yg indah2 je ye!hehe~

ooo..aku blaja men bowling!! aah..pastu nmpk 7 org pelik kt midveli! haha.tanye apis la klu nk tau ape yg peliknye.kn apis kn?? wlupun agak poyo mamat neh,tp aku xde la jd jakun sgt men bowling pasni.haha.terer??sape terer??apis??manade la!!aku lg terer!! ehh silap!! terer lg abg kt tmpt kasut tu kn? dia wat shoe-dance je bleh tau size kaki org..haha! org pelik!!

pstu pstu x abis men bowling,aku men ice-skate lak. ktne??sunway pyramid je.dh kt ctu je ade mende alah tu so aku g men kt ctu la.best3!!! smpi rase mcm xmo kuar dr rink tu.(rink ke?lantaklah) tp mmg puwas hatey la sbb dpt men mende2 yg aku x reti men.at least mmg rase gak la yg cuti ni aku wat sesuatu yg baru.

erm pastu ape lg eh?? bila dh tmt tempoh dok ostel,aku move out la.dok kt umah biha.ktne??rahsiaaaaaaaaa..huhu

pastu tetiba ade org ajak g konvo so aku pun g la konvo tuh.jln la dgn biha.dh setel dgn konvo,g mkn kat umah sape tah kt sek6.hehe.sape punye umah??tatawu~~ pastu...abis la kot aktiviti aku yg sgt membowingkn neh...agak menyedihkn sbnrnye..tatau la..

11 November 2009

ignoring people..izit d best??

ignore..
ignore me as long as u want..
i dont know y ur doing this to me..
but thanx ya..
i got plenty of things to handle in my hands rite now..
n u??
gone..
juz go away..
wont b needing u anymore..
useless fren shud b left..
with smile..
not in vain..
thanx 4 all d memories fren..
u woke me up..
put smiles on my days..
n left without saying gudbye..
if dats d best for u..
for us..
if u dont need me in ur life..
u shud've told me earlier..
dont put me in misery..
gud frenz never left..
even how hard life is..
even how cruel life be..
i love my frenz..
i wont cross d line anymore..
juz wanna say thanx to those frenz..
that came n left me..
im sorry 4 my fault..
thanx my dear fren..

(WTH im talking about up there??)

09 November 2009

ape dah jadi ni??

malas la plak aku nk membebel kt blog ni sbnrnye sbb aku rasa mcm mencapap pun ade gak.tp kn,nk gak la tanye pndpt korg.huhu.korg kn,klu korg pokai,ape korg wat?adakah korg akan dok kt umah n blagak mcm tgh pokai or korg akan wat2 mcm korg x pokai pstu spend every single cents left dlm purse/wallet korg?hahaha.itu la keadaan aku skrg.pokai gegilew wa ckp sama lu..

nape pokai??haha.xyah la aku cite kt dlm blog neh.wat malu aku je.puas ati?puas sgt2.x puasnye sbb dh pokai la kn.tp at least benda2 tu nmpk la.so ape yg mampu aku wat skrg ialah dok umah smpi abis cuti.mkn?mesti la mkn beb.xkn la nk kebulur.tp..kena la pandai korek kt tmpt yg ade tanam duit.hihi.sape ade tanam duit,bgtau aku ek.aku nk korek!

korek kt bank?mmg ade isi.tp bkn duit aku la.duit org len yg lg kaye dr aku.ok per.klu korg ade rm10 pun kt dlm bank tu dh kira kaye dr aku tau.sbb aku x sekaye korg.so xyah la aku cite bape sen je yg aku ade sbb tu mmg akan menjatuhkn air mata aku nih..hwawawawa~

sbnrnye indah bila idup pokai ni.br la nmpk mane kwn mane lwn mane bf mane gf mane mak mane ayah.wahh..byknye mane!mak ayah tu sntiasa aku nmpk wlupun x pokai.sbb diorg la yg memberikan aku peluang utk bernafas smpi skrg! LOVE THEM SOOOOOOOOOO MUCH!!diorg suh aku balik sbh tp aku xmo.nape aku xmo?bkn sbb aku ni anak derhaka tp sbb aku syg diorg.korg tau x yg tiket balik sbh tu harganye rm700++???xtau kn??sbb aku x pnah plan nk balik sbh time cuti ni.so bila beli tiket last minit,mesti la mahal.sbb aku syg parent aku,so aku xmo la bazirkn duit dorg utk beli tiket aku tu semata2.pdhal ujung bln ni diorg akan balik kl gak.ape ke susahnye??time tu la br aku mula bz.driver la katakan..wahhh..at least ade gak keje yg aku leh buat slain dr tgk muvie je..bowink~

btw aku mcm ade kecelaruan skit kt cni.tp xpe la.not gonna tell it.keep it myself lg selamat.kang bitau kt org,org tu x reti lak nk jaga mulut dia.sebok nk sebar2kn,hebah2kn,pass away cite aku nih.benci btol!!xpela klu nk berperangai mcm tu.i dont care.im happy wit my life.i juz dowan 2 hurt anybody..so plz dont hurt ppl by sebar2kn cite ek.aku berusaha utk jg hati org,dia lak nk jd batu ape pembakar amarah penghancur hati org.patut ke??mesti la x patut.so plz..MYOB yer..x phm??mind your own business.phm dah??paham kan..gud~

ok la.til then..daa~

08 November 2009


pair of new heel!!! miahahaha...pkai g dinner!! best2!!

07 November 2009

pressure siot!!!

ahahaha..
akibat kebodohan diri sendiri..
sendiri gak yg sakit ati..
padan muke wahai cik dya!!
kui3..
kan dh penat pusing2 cari kasot!!
mane tah heels aku yg cun melecun tuh!
kt phg kot..
ke kat dlm tong sampah??
plz NOOOOO~~
tp dah xde gune!!
aku tetap kena cari kasut baru!!
n aku x shuke!!
adehh..camanun ni..
pg nnt kena bgn n serang times square lak ke??
x larat i..
kaen pun x reti ikat lg..
hwaaaa~
rase mcm hampeh sunggoh..
xpela dya..bak kata suha...
all out bebeh!~
pergh..yela2..i'll try..
adehh..sakit jiwe lak jdnye..
xpe..sabarlah hati..setel ni,setel sumenye..
sabar ye..

04 November 2009

cmne la aku nk sabar nehh..

ko ni kan kadang2 wat aku marah n rase bodoh tau!
tah nape la aku nk rase benda2 cmni sdgkn aku tau aku x sepatutnye rase cmni..
buang mase!! ko ingat ko tu sape?? hot sgt ke??
sorry ar.. aku mmg nk skip ko dr idup aku.. ko bknnye sape2 pun..
tlg ar blah g jauh2.. x larat aku nk rase bodoh dgn layanan n cara ko tu..
xtau ar ko tu spesies dr mane.. tp serius annoying gile!!
cmne la aku nk bgtau ko yg ko ni annoying??
lpas exam eh br bleh bgtau??
haha.. tlg ar.. makin lama aku simpan makin teruk aku rase..
mcm nk bom je lokasi ko skrg! bg mampuih.. kui3.. (agak ganas disitu)
k la..mmg buang mase je ape yg aku rase ni..
bek aku tdo~

03 November 2009

cett~ lu bikin drh wa mendidih la!! haha

wahahaha..

kenangan yg mmg xleh blah kat jengka..

nmpk x mamat baju pepel dgn parang panjang kt tgn dia tu??

tu la mamat yg pkai baju kaler biru dlm previous post aku..

yg mmg bikin panas!! dah la x tggi mcm aku..wek2

btw ni persembahan mewakili pihak KEM PULAPA..

persembahan bertajuk "MISTERI NUSANTARA" yg aku slh seorg mangsanya..

"sape takut drh angkat tgn." (aku sorg je angkat tgn time nih.huhu)

"kamu x dibenarkan meninggalkan dewan ni.klu x,sakitnya rakan2 kamu atas pentas ni yg akan tanggung."

"klu nmpk darah atau pape kt atas pentas ni,jgn menjerit atau lari kuar dr dewan.sila tutup pintu dewan."

"korg yg ade kat atas pentas ni dilarang utk mengalihkan kedudukan kaki wlu penat mcmmana skalipun."

byk la plak arahan MISTERI yg dikuarkn oleh mamat pepel poyo neh..bikin cuak aku yg turut berbaju pepel disitu..ewah~

dgn tgn yg terhulur mcm tggu nk kena potong, siap dgn suratkhabar kt atas lantai n lilin kecik tu, mmg jadi ar misteri tuh..mekasih En Zakee yg muda setahun drp aku dgn persembahan yg memberangsangkan ni..keep it up!!

mls la aku nk cite ending kpd persembahan ni sbb mmg sakit gile!! sesape yg baca post ni n g jengka on dat time,korg tlg ar abiskn kesudahan cite aku neh..aku sgt gumbira...~

hahaha

invincible..ape tuh??

i ni kn..BM xde la lulus dgn cemerlangnye..tp bleh la tahan..tp klu BM pun dah tergagau,apetah lg BI. haha. sbnrnye kn smlm i khusyuk gile tgk mekap lesson ni. dia wat muka sailormoon!! sgt cantek!! i sgt suke!! nk try tp membazir brg mekap lak kang. huhu~

arini exam lg tp xtau ar nk ckp ape. dlm slip tulis 40 min je. skali tgk rupanya 2 jam!! haha..cuak2!! tp buat je la kan. xleh la nk merayu dgn diorg utk kuar pstu masuk balik. pstu x study lak tu. bkn xmo study tp xleh study. xde mood. keep on reading d same sentence over n over again smpi dh nk muntah n x tukar2 page!! tu dipanggil bleh study ke?? huhu lg~

btw smlm sgt sedih sbb xleh study so nangis kemain la. parent kol pun i ngadu dgn dorg smbil nangis2. parent sgt risau n i lg la risau bila dorg risau! so makin la i nangis. huhu.. i rindu seseorang sbnrnye.. sape dia?? klu i bgtau, sure ade yg kata "ooo", kata "ehh??", kata "dia ni kn..". byknye respon yg i bygkn. pdhal xde sape pun bace blog i ni. agak perasan i disitu yer..takesah2..

so isu disini ialah?? esok ade exam lg n i nk study! hahaha..tata

shedaapp~~

yeay!
dpt mkn ciskek gak akhirnye..
wlupun bkn ciscok yg digilai..
ok la jugak tu..
thanx kpd yg berkenaan..
btw..
lesson for today is..
dont swap if u cant suap..wek2
tata..

01 November 2009

fu-yohh!

saje jer upload vid ni.

hepi watching!!~

not smiling yet~

well well well~

guess i mengigau semalam..
agagaga~
lutut lebam..??langgar lembu kah??
ohh..dlm mimpi tu ade je mcm jatuh dr bukit..
tp efeknye kt dunia real lak.
aiseymen..lu kecoh la lebam..
hihi..kui3..i dah mereng nih..
tulun...tulun..

sok ade paper!
doakan i ye..
daa~

31 October 2009

jgn la ego sgt wahai hati~

btol tuh~~
jgn ego sgt..
nape susah sgt nk luahkn ape yg terbuku dlm hati ni??
sumenye nk simpan sorg2 ke??
pastu nangis sorg2 lg??
jerit2 plok bantal lg??
ooo..sunggoh x indah hidupku..

bkn xmo share dgn sesape..
cuma rase mcm x perlu..
masih bleh berthn sorg2...
atau mebi mmg ego kot..
xmo nmpk lemah kt mata org la kononnye..
tp hakikatnye mmg lemah..
full with tears..
tp xde la slalu sgt nangis kot..
mmg la x slalu nangis..
tp sape yg nangis tgk muvee smlm??
tu pun perlu nangis ke??
nmpk sgt dh lama x nangis kn??
slama ni asek gelak mengekek2 je..
skrg dh mula sesi utk bersedih..
klu xnk luah kt sesape..
kuatkn la hati tu..
tp better luah kot..
xde sape mrh..
mmg la xde sape mrh..
tp..
sure xde sape yg nk jd pendengar pd luahan bodo ni..
sbb sumenye mistakes sndiri..
so mcm xyah la amik masa org..
i can heal it...
time will definitely helps me...
so u dont hv 2 b worried ya..
since i can handle this...
i will do things that i want..
n when i want it...
so chill~
haih..terpulang la..
tp tau je mmg nk luah kt seseorg kn??
lg 1..
rasenye mcm better kurgkn dgr lagu yg slow n sedih2..
sbb tu akan mengganggu emosi..
biarla emosi tu stabil dlu..
jgn ditekan dgn lagu2 cmtu lg..
minum air sikit sgt..
tp nangis byk2..
nnt dehydrate..
leh pengsan tau!!
x takot ke??
haha!
takot ma!!
tp xpe la..
i'll try to follow d suggestion ya...
tggu n lihat je.
mebi ni masa utk kuarkn air mata...
bila dh tamat masa tu..
im juz gonna b fine as usual~

and im serio_s..

different than d other nite..
bcoz dis is 4 in d morning..
even hv another shine of light..
but still d lonelinessss is there..
so lonely~
*sigh*
can i say 'come back' to u??
is it an appropriate word for this??
damn missing...

30 October 2009

SERIO_SLY needs U..

KL waktu mlm..
gelap je..
dr tmpt sy la..
xtau la klu dr tmpt awk..
atau tmpt kamu..
atau tmpt dia..
sunyi sgt..
tatau nape..
bersalah ke?
im doing wut i shud do kot..
tu pun nk rase guilty??
i shud b happy by now..
mebi sbb..
ur not around kot..
ur not with me today..
entertain me..
laugh with me..
missing me as how i miss u..
but anyway n anyhow..
i know ur there..
may or not be thinking of me all d time..
as i also cant think of u full time..
im still a part-timer..
but..
im happy to feel that..
so funny..
since deep down..
im so happy..
aihh..
ive been waited by 5 of them..
to face them..
so rite now..
i cant face u..
seriously cant..
im so sorry..
coz i have them..
still having them..
and cant let them go yet..
not now..
but sooner i will..
to be with u..
mm..im sorry..
but i miss u..
i miss us..
i miss..

wut i did is my fault..clearly kowt~

Assalamualaikum..

post for today
representing yesterday's
haha
wut a day i called it as
since its not even a day
its seriously a war
seeing my frenz faces in d hall
holding up their pens
and looking up to d ceiling
like there's gonna b answers up there
with empty eyes
(shud i say empty mind oso??huhu)
some of them might b able 2 write things smoothly
others??
craving for anything that can help in building a sentence even!
how crucial dat time..
funny?? yeah NO!!
but now YESS!!
missing that paper so much since..
can i say it's easy??
(it's gonna b really easy if i ate d book okke!haha)

though it cause me fever
not only me kowt~
so for others who's having fever like me
plz stay under control
coz we have lots n lost of papers
to be filled~
how i LurVe dat part
from empty papers turn into some kind of art pieces
with my ugly handwritings on it
wawawa~
(laughing wit tears)

ok2
guess im done for now
since my headache is getting worse
oo btw
specially to a person out there (WLM owner)
plz dont ruin my day ya
im so dont like it..
ahaha

Salam.

27 October 2009

exam Patho yg hebat~

Assalamualaikum..
ade yg kuar dr hall terkinja2 mcm beruk pak yeh x dpt pisang (referring to dewi), ade yg kuar dgn muka tenang (referring to nana), ade yg kuar wat muka poyo bajet dpt jwb soalan (referring to me??).haha! tp yg penting, sume org kata exam susah. hanya result yg akn kuar nnt je bleh tentukn susah ke x exam arini. haih..doa..doa..doa..mau cin cin ni..(sgt x ikhlas jwb exam ke sy ni??)
lusa ade paper farmakologi lak. best tau bila komen2 arini psl paper then bila paper tu dh lpas, bace balik bebelan ni. sbb mcm x caye dgn ape yg dah sy bebelkan. its a nice feeling, stupid pun ade gak.but any how,dats me. nk blagak pndai tu xleh la kn sbb mmg ilmu d dada ni x cukup lg. harapan? jgn la ade paper yg sangkut! huhu..i want 2 pass!! definitely with flying colours!!!
ok la.membebel pjg2 sdgkn spatutnye g msk nih.bomba pun dh redi kt sblh utk pdmkn api yg blom pun sempat sy nyalakan.wek2..ok allz..adios!!
salam.

26 October 2009

the WAR is about to begin!!!

Assalamualaikum allz~

arini ialah hari terakhir utk ber'relax2' sebab esok dah mula exam. tau x ape tu exam?? xtau eh?? xpe2. sy membebel arini bkn utk terangkn kt korg ttg exam ataupun menyedarkn sy sape exam tu sbnrnye. tetapi adalah lebih kepada utk melatih tgn sy utk buat karangan, khas utk blog yg terchenta ini. sbnrnye kn sy ade 7 papers yg menanti bermula esok. so wish me luck with it. luck je x cukup kot. sy sendiri kena minta pd Allah utk berikan yg terbaik pd sy. hmm..ckp psl beri yg terbaik, sy rase kn..byk btul benda yg terbaik yg Allah dh bg kt sy selama sy idup ni. cuma mcm biasa la kn, sy x bape reti nk menghargainye. sungguh alpa sy ni..

nk tau x, smbil2 sy menaip ni kn, mate sy melirik ke kiri n kanan lappy sy n ape yg kelihatan ialah timbunan nota2 yg sy dah susun mengikut subjek2 exam yg sy akan tempuhi. scary dowh!! sbb byk gile. sy kn bkn xnk berjaye tau tp sy perlukn sesuatu utk trigger rase rajin yg mmg je byk dlm bdn sy ni. ye la. adrenalin sy x moving pun. sy tau, once exam dah start nnt, br la tekanan tu akn mula terasa tp..too late la kot. even skrg ni pun dh kata quite late kn.. kesedaran yg di hujung tanduk. haih..(terdengar keluhan disitu)

btw sy saje je la kn nk upload pic kt jengka aritu. tp ni yg bersama dgn *HOT GUY* yg digilai ramai kerana dia muda n dia mampu utk wat 'Australian Walk' dr menara berketinggian 3 tingkat. btw its a nice experience utk turun dr menara 3 tingkat using 3 techniques : normal repelling & spider repelling. pergh!! mmg ada uummphh!~

sbnrnye kn sy ni xde la tggi sgt. saje jengketkn kaki supaya mamat tu x terase mcm dia center of attention! haha..agak dengki disitu. tp kn, dia ni la mamat yg kasi WAKENABEB kt sy pd mlm persembahan. dah la baju kitorg same kaler. skali dia wat show yg mmg sy x la malu sgt cuma jd kenangan terindah di lubuk buaya je la.hahaha~ maaf encek.. mmg encek punye show tu sgt bikin panas ya.. ohh sy kn, br sedar sumthing. ape ye? nape kat kem mcm tu sy bleh pegang pen?? sy pun x phm. pstu tutup pen tu lak bleh hilang. so mmg kompom2 la kn sy pegang je pen tu x lepas2 smpikn nk posing pun include pen tu.wahaha.. pstu kn sunburn kemain lg!! sy x suke!! sunburn pun x suke sy!! tp nape sy kena?? sbb sy x pkai sunblock la kan.. bleh plak kawad di terik tengahari tanpa sebarang perlindungan..??? bajet terer la tu?? so skrg sy dlm proses pemulihan.. aih.. sgt leceh woo.. dah la muka pedih2.. nnt nk g dinner lg.. plz no.. ~_~ agak sayu disitu.. isk2..

ohh..spatutnye kan sy study ba skrg ni kn?? xpela..cukup la kot smpi kt cni. mebi ade je benda yg sy lupa nk mention kali ni tp xpe. lenkali ade lg kn. btw, if korg (yg membaca blog sy ni) free, sila la lawat blog my everdearest fren, Mr Bujukz kat http://riedzxgreatestthings.blogspot.com n bace post ttg 10 nasihat utk org bercinta. bkn ape... utk renungan bersama.. wlupun sy sgt in LurVe dgn org itu~~

bah..tata..
Salam

11 October 2009

wut am i doing??

Assalamualaikum..

arini ahad, 11/10/09. hari yg mmg je sy suke. sbb sy mls nk g memane. sy kn pemalas. sbnrnye sy agak tertekan asek dok umah je. wlupun hakikatnye klu weekdays tu x dok umah sgt sbb g klas. tu yg lg tertekan kot. rase mcm otak dah tepu. xleh absorb pape lg. tp tu sume x benarrr... sy tau sy blom pkai pun otak sy ni. mane bleh tepu. makin sy relax, makin otak sy mengecut. korg tau x psl otak yg pandai mengecut tu? sy pun xtau la sejauh mana kesahihannye sbb sy men ckp je. hihi~

so far, ni masih bulan raye. mood raye? xde sgt dah kot. skrg ni mood nk exam. haha.semak2. tp apakan daya. itu tanggungjawab sy. mak ayah dah amanahkan sy utk blaja. xkisah la ape mslh sy pun, sy kena tunaikn tggjwb tu. makin lama makin parah pengurusan masa sy ni tau. tah ape2 sy buat, sy pun tatau. tp masa makin cpt berlalu.br mkn nasi, dah amik masa stgh jam. gile ke?? x ah. jam x rosak. tp hakikatnye ialah sy mkn dgn lambatnye mcm gary, siput spongebob. hadeii..nk suh mkn cpt skit tu bkn xleh tp sbb byk benda yg sy pk so proses pengunyahan mknn tu jd lembab.

apapepun, sy rase mcm nk g bercuti. utk sesape yg rase mcm ade cdgn ttg tmpt percutian yg agak bleh menenangkn fikiran disamping bleh berseronok, bgtau la ye. bcoz i need 1!! weekend ni g camping JPA3 kat jengka, phg. rite after balik dr camping tu, esoknye akan ade exam. haha. adakah itu 1 mslh?? spatutnye x la kan. sbb dah terlalu byk masa yg diperuntukkn pd sy utk study. it's all depends on me on how to manage my time yg mmg ketara sgt sy x reti manage masa n sy sgt x ikut jadual. sbb ape?? sbb sy pemalas!! bkn pemalas yg amatur tp pemalas thp profesional~ adakah itu sesuatu yg bleh dibanggakan?? mestila x kn!! xdenye nk letak dlm resume tau. haha.

maafla. sy terasa mcm nk membebel je. lapar la plak. rase mcm nk mengunyah lak. pstu dh mkn, nantok, tdo. ahh..1 aktiviti yg kurang sihat, yg melemahkn otak dan menyebabkan tahap kemalasan meningkat! tp tetap x dpt naikkn berat bdn sy. sy sgt cepat ilang selera mkn. nape ye?? mungkin sbb sy sdg menyusukan anak kot. ahaha~ susukan anak ye?? anak ape?? anak mata?? anak tekak?? x la..anakonda. wek2.. adoi..tahap kemerapuan semakin meningkat!!

time to go off. sbb klu x off, lg byk merapu ni. nk post gmbr bleh x?? gmbr ape ye?? xde la. x jd! haha..bye~

salam.

28 September 2009

ahh...~.~

Assalamualaikum..

almost a month! haha.. tought of discontinuing this blog oredi~
a month 2 go for final exam..adehh..tnsion-type headache menyerang!! huhu
still having fun even got plenty of probs 2 b solved..hv 2 move on ba..wut 2 wait for kn??
all probs wont stop me..hopefully..praying to Allah to help me facing evrything..
btw dont hv 2 remove d tonsil (for d time being lorh..) coz i still can bear with it..
wait til nex fever coming, then rethink bout it again.hahaha~
missing my parent so much!!~ owez d best raya ever (evrytime raya oso d best ma..)
still get duit raya..tot im oredi big enuff to stop getting it but im totally wrong..younger-looking kot..wahaha..perasan skit la...got lots of asgmt 2 b finished but still lazy to do it..OMG..this is madness!! (pinjam ayat sepet)
juz nk merepek since almost a month left dis blog w/o any latest post..quite boring to post anything since 2 much fun w/o internet..hahaha..sorry dowh..still needing d internet 4 asgmt..jgn majuk ye intenet ku syg..wek2..okla..chow dlu..

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN
Salam..

03 September 2009

no sigh~

im trying 2 fix my swollen tonsil but what i got is gastric!! very d very painful!! i cant fast as long as im on medication. bad!! worst!! ingat ni buy 1 free 1 penyakit ke?? haha..nice~

if i warded,plz sumbody come 2 d hosp n take a pic of me in hosp gown n post it in my blog?? can anybody?? haha..so sayang la hv 2 undergo surgery..never imagine of any like this in my life..if i cant talk after this, bear with me ya my frenz..coz i may not picking up ur calls anymore..redha..

02 September 2009

wut happen 2 me???

feels like running away from everything!

hate every single thing in my life!

trying to rule out things that can make me smile but found nothing!

how could it be??

my tears r juz like d river..flowing without nobody can stop it!

hurt inside..torn apart..i was killed!

damn!!!

how much i hate myself now..nobody can ever imagine it!

i know how to laugh but i feel like sumbody need to teach me how to do it properly!

i want 2 sleep forever..!

i dont want 2 face anything anymore..!!

i want myself back!!

im losing it lil by lil..!

my strength..my faith..has gone!!

painful...!!

i cant stand it..!!

I'M SUCH A FAKE!!!!

01 September 2009

done 4 today ~.~ wut a relief..

nothing today attract me..from early morning i juz wish i hv full strength to face d whole day..nothing causing me to b like this since i dunno wut happen to me..maybe i was juz unwell..maybe~ dat still could b d reason..hehe..sleepy..moody..gloomy..cheeky..still hv d mood 2 dance while listening to lagu raya..oopss..juz lurve 2 dance laa..hoho..

btw..berbuka wif mihun goreng..tasty!! thanx 2 sponsor..hikhik~ suddenly rethink about my course..feels like hating it..some part love it..but most of all..i dunno wut im doing rite now..lost of passion..ahh..how could it be..im not dat weak 2 give up for no reason..but im a loser to accept my weakness..HATE~

ok..what's next??

got up half an hour ago with headache..searching 4 my hp to turn off d alarm..saw few msgs..ok..fine..dunno shud i reply them now or not coz i hv 2 grab sumthing 4 my sahur..grab milk + koko crunch and ate it in front lappy..reading msgs on ym..frenz asking bout my condition since my status is 'demam' on ym list. my hand started 2 wander my neck..then..felt there's a swelling on my right side of neck..oh gosh..!! dunno wut izit n started 2 think negatively..yeay!! so scared!! H1N1 kah?? huish.. hopefully not but seriously my tonsil is swelling too!! and it is for d 3rd time in this year!! do i hv 2 remove it?? adoi..seriously i cant eat wif joy now since it feels like sumthing stucked in my throat!! painful..?? dont imagine it..so now..lets go solat Subuh!!!~

31 August 2009

*_*

saya demam
badan panas
tekak perit
mata sembap
telinga cantik
bibir kering
leher jinjang
perut gastrik
pinggang ramping
kaki lenguh
. . . L E N G K A P . . .
tu je

i TOLD u..no LIES plz...

Assalamualaikum korg2..

Salam merdeka from me..hehe~ smlm my fren lepak kt dataran, waiting for fireworks to pom-pom kt langit..malangnyer..NONE!! haha~ tp kata beliau, dataran itu penuh dgn mat2 motor n even kete pun park je kt tgh jalan!! hebat la..n mmg xde countdown!! pastu mlm ni lak pesanan utk sume rakyat mesia bahawa sila lah penuhkn tangki minyak kete anda kerana esok hrga minyak naik.kn?? sy pun tatau la betul ke x..x update sgt..haha~

Sgt pening kepala la dgn esaimen. exam dh abis. doa la yg terbaik. hmm..skrg ni pose pose n pose smpi la raye. sgt best. jimat duit. tp duit abis ke lain lak. aduhh..abis ke mane ek?? huhu..adelaa~

Btw kn..xpela..tribute utk org yg meninggal je kn..hehe..juz nk clarify merangkap nasihat, klu x suke ckp je x suke. xyah nk berdalih mcm2. x baik. kesian kt org tau. xyah nk make-up story psl sume benda yg x baik if u really not doing that..u may not know klu org made up story gak kn then u misunderstood ke..if u dont value frenship, stop making frens ya..coz it might hurt ur frens sooner or later..for me its a gud way u tot me dis way..u r juz a gud planner..tabik!

Nk share vid ni dgn korg. percubaan mencucuk tgn org..xpe kn pegang tgn org klu utk tujuan pembelajaran?? shud be la..sbb x cukup glove..wawawaaaaaaaa

Oleh kerana susah nk dptkn tgn wanita (since wanita sgt menjaga tgn mereka) utk upacara berlatih ni so terpaksa la minta tlg rakyat mesia yg berjantina satu lg. dan hasilnya?? haha..watch it by urself la..mmg menggelikan hati sbnrnye..ju ju ju ju~ thanx 2 ju for recording dis..haha..x psl2 kena tegur..kui3..xpela..nama pun blaja kn..

Erm..sat lg nk g cari kuih raya utk mak ni..haha..mak ni kan..rajin mkn kuih raye je..buatnye x pnah..ye ar..penat2! sy pun penat memakan kuih raye yg sedap2! x hidang lg dah abis..nasib la kn mak..pelihara anak lembu mmg cmni jdnye..erk..sape anak lembu?? anak kucing ba..silap2..

Ahh..xtau nk post ape lg sbnrnye..rase mcm mereng time2 merdeka ni..haha..perutku x merdeka...!!! sgt sonok!! ju~ bgn la..kata nk g loyattttttttttttttt..haha..sebok je sy ni..

Bah..end la kn..sbb xde ape nk dibebelkn lg..Salam..

26 August 2009

gLoOoMiness iN my Day..

Assalamualaikum frenz..

Sharing is caring..dats wut i learnt n dats wut i taught ppl too..share problems, share foods, share lots of things as long as u can share it..n now juz wana share with u a very beautiful song..n i would like to dedicate it to myself since i lurVe to listen to dis kind of song..cedihhh...also dedicated to those who lurVe or might hv some bonds with this song..

My Chemical Romance - Cancer

Turn away,

If you could get me a drink

Of water cause my lips are chapped and faded

Call my aunt Marie

Help he gather all my things

and bury me

in all my favorite colors,

my sisters and my brothers, still,

I will not kiss you,

cause the hardest part of this,

is leaving you...

Now turn away,

cause I'm awful just to see

cause all my hair's abandoned all my body,

Oh, my agony,

know that I will never marry,

Baby, I'm just soggy from the chemo

but counting down the days to go.

It just ain't living

And I just hope you know

That if you say (if you say)

Goodbye today (goodbye today)

I'd ask you to be true (cause I'd ask you to be true)

Cause the hardest part of this

Is leaving you...

Cause the hardest part of this

Is leaving you...

25 August 2009

waaahh!!! (jewit dgn mulut paling besaaaa)

Assalamualaikum..


abis suda 1 paper.. syukur..(syukur ke??)..paper seterusnye plak!! hiyakk!!! adoiyai..sakit2..sakit jiwe ku..nnt abis je paper ke-2 tu nk wat mjlis berbuka besar2an dgn hamster la..haha..bkn dgn org ramai..nnt abish duit..kn kamu?? hehe~


time park kete kt K1 ni mcm indah lak susunan viva ni so sy pun snap la gmbr..chantique kn?? mcm konvoi laks..haha..pilih pilih pilihhhh....jualan murah ni..

cumil kan?? mcm geng viva la vida la plak~


pastu kn ni saje je la nk tunjuk lebam yg sy dpt hasil dr mengikuti klas JPA3 last week. ekceli x nyesal pun dpt lebam ni coz sy dpt men siram2 air guna itu hos bomba yg besar!! x cukup tu je..siap men pdm2 api lg dgn fire extinguisher!! hebat la. pasni dh bleh pdm api dh..meh2..sape nk bakar kain..sy tlg pdmkn nk?? tu 1st day pose yg sy n kwn2 kena berkawad then lari2..mmg besh la!! pastu ujan pun turun..maka kami pun basahh..tp smpi arini..lebam ni masih ade lg..kenangan~


ni plak pic sesaje time klas..sbnrnye tgh nantok tuh..haihh..huduhnye la bila x fokus dlm klas..tp kn..ade lg org yg lebih hebat dr sy!! nk tau sape?? scroll down la beb!!

Ju!!! dia mmg terer!! tdo kt dlm klas dgn selambernye..kalah aku! salute ar kt lu..hehe


KL ptg semlm time tgh mendung..seram!


KL di waktu malam dr umah..x santek!

ekceli xde ape pun nk diisi dlm posting kali ni..juz terasa mcm tension sket je..so tgk je la pic yg ade tu ye..bkn ape..mebi sbb sy dh abis berfantasy kot wat mase ni..since farmako is waiting~ haha..wish me luck!! sy nk berjaye!!! InsyaAllah~

bah..tata..salam

23 August 2009

Selamat Berpuasa!!!

Assalamualaikum yu allz~

erm.. posting posting posting.. few days b4 exam?? yeah!! i got exam on dis tuesday n thursday. pathology and pharmacology!! as far as i know, my senior didnt get A in dis papers. guess its tough huh..its ok..doesnt mean that i cant do it rite?? wish me luck!!

owh.. b4 i forgot..juz wanna wish u all SELAMAT BERPUASA!! so happy to see Ramadhan coming around again. if Ramadhan is my hubby's name oso makes me feel happy 2 c him around!! yaikss..cant break d secret am i?? well well well~ let us together pray for our happiness, health, lives, families and everything la..most important is our unity..hmm..so scared with all d rise in our economy currently (even i know very little bout it..tu pun ihsan dr anda) haha..

oye, recorded dis vid on final week b4 dis exam week.

location : HUKM.

starring : emed 2nd yr UKM, Dr Khaldun.

comment : hehe..conot gilew! mereng2 sume!~



dis is part of our syllabus in emed course. even some ppl tagged us as bzbodi same as Dr, but we r juz doing our job. if u dowan us to serve u, then we serve others bigheartedly. no biggy for us..*wink wink*

btw cant express any emotion rite now since im so confuse with it..having a quite tough week now..y?? bcoz of sumthing dat i cant tell it publicly here..but wut i know is, i shud keep d changes in me going since i dowan to drag ppl into my sinful life. im happy if ppl happy with me..juz few things dat i must change about my attitude..-dont give up, dont be afraid of anything, dont fall for anything, dont cry, dont keep d anger longer, dont disappoint myself & others, dont make ppl sad, dont think things that happen as a burden or threat 2 my life, plz think positive, ahh.. so many things la..

in dis Ramadhan, it started with a huge disappointment actually..unexpressable disappointment!! soOoOo hard to face it actually since i like it very much..but most of d time, i have to keep my head up..dont look at d dark side of it coz its definitely has a bright side coming along...even that, im steel peeping into d dark side..y did i do that?? haih.. so degil la me.. i love 2 do things that i want 2 do.. and eventually it will tear my heart into pieces.. where me myself cant fix it.. but thats d gud part.. that's when Allah help me, bring me up by giving me a miracle of life..yess!! i call u as a miracle..a gift from Allah that i would never imagine!! i started my days with smile..i tend 2 forget my problems..isnt it beautiful?? yes it was!! it was beautiful..but when i started to stand on my own, i have to return back the miracle to Allah..that's when i returned u..n wut im doing now is thinking, evaluating myself.. the reason of y i can stand all dis while isnt bcoz of u...so i shudnt b regret when i lose u..Allah lend u to me with reasons..reasons that nobody would ever know..i leave it to Allah to decide wut is gud 4 me..

even if i fall..i shud smile..coz i shudnt be expecting ppl to help me all d time..b gud 2 ppl..b gud 2 myself..and to all, plz b gud to me 2..for all my fault to you my friends, im very sorry..hope i can change to a better person..jiwa kosong..

enuff la kot..love u so much, myself~

salam..

20 August 2009

LeTs goOoOoOo~

Assalamualaikum sume..

Sehat x?? sakit x?? sy sakit ni. demam2, penin2, seseme2, batuk2.. byk tul tu.. sume double2.. hehe.. aritu kn bukak facebook. skali tu came across pic my besfren time kolej dlu!! dia dah kawen?? hmm.. CONGRATES to her.. so proud of her.. dia bercinta dgn mamat tu dpn mata sy kot.. dan bertahan smpi skrg.. dan dah kawen!! im sooooooooo happy for her.. korg hepi x?? haha~


btw ni utk tunaikn janji wlupun xde pic sgt tp cukupla utk menunaikn janji bahawasanya sy akan meletakkn pic2 sewaktu pesta konvo ukm ke-37 aritu. sy kena jg 2 kali, satu tu syif mlm (6-10pm) n yg kedua tu syif tghari (1-6pm). agak memenatkn ditambah pula dgn kehadiran seciput pengunjung dan kebanyakannye singgah kat booth sy utk bg soalan2 yg jwpnnye ade je kt dlm kpale diorg yg berjambul tu.. haih.. menguji tahap kepintaran sy nmpk?? hehe.. cuak gak la.. sbb kn sy ni br je blaja mende2 nih.. so jwb je la pe yg patut..

ni pic booth sy.agak messy sbb share dgn another 2 courses.. tp bkn sbb share2 tu yg me'messy'kn tp sbb our tools tu agak besar n mmg menyemak lah!ngee~ erm.. nape sy tdo eh time pic ni diamik?? xphm..

ni lak booth dpn sy which is booth biomedic. diorg ade wat mcm2 test la. blood grouping, kira lemak n so on. i wish that i can check my fat since im so skinny woo.. ade fat ke?? mcm tarak ada pula.. hehe..

ni la benda alah yg messy tu.hehe.clockwise: cervical collar utk spine n neck injury, bag valve mask to assist unconscious patient with their breathing, ventury mask to supply oxygen, oropharyngeal airway to patent the airway by holding the tongue and endotracheal tube which is use pairing with laryngoscope (in next pic ya..). this is also to patent the airway..

owh.. by luck my last year scandal still around!! hehe~ this is the mannequin for CPR and the orange color thing with the pump called as splint immobilizer which is use on patient with fracture.. u all shud try it some days later.. hehe.. get injured first ya!!

ni lak on another table. clockwise: laryngoscope to open patient mouth for intubation with endotracheal tube, pamphlet on the first aid kit, oxygen tank in small size, pen torch for pupil checking, pulse oxymeter to check the oxygen saturation, sphygmomanometer for emergency action and last but not least, stethoscope that i have 1 of it too..hehe

this 1 is from forensic booth. as u all can c there is a yellow plastic band written as "DO NOT CROSS" n bla..bla..bla.. which i lurve so much to cross it!! these are what the forensic team will do in the crime scene. on d pic is a notty fren of mine which very d sengal tahap gaban (same wif me) name izni..she was my former english-mate in last sem for public speaking. yeay! very de sekepale la we.. there was a guy (forensic student gak) who looks like Yasin d singer (mimpi laila), suke je usik mamat tu coz very pendiam.lalala~



wah..what i hv here??? a guy!! no..a bf maa... hehe..very encem2..n not even looking at me..*sigh*..hehe..nk wat cmne la kan.. ni la nasib jd org pindik..huhu~ ni lak mannequin from environmental health course.. this mannequin supposed to be wearing a mask and a goggle coz dia nk g sembur itu asap utk bunuh aedes but bcoz of me ngendeng2 kt seblah dia, he cant barely move!! haha.. kuasa cintaku pdmu... *wink wink*

yg ni lak menatang yg agak mengagumkn yg sy nmpk kt tol bangi on d way g UKM BANGI for my 2nd syif. ade kambing ek kt semenanjung ni?? ingatkn kt sbh je ade..haha..kagumzZz!!




yg ni plak tangan yg dilukai!! hehe.. ni lpas amik drh utk cek talasemia ba.. sakit ke?? sikit la. tggu lg 2 weeks utk result ye!! cant wait woo..wlupun sbnrnye dah lupe2..nasib la...

final pic for this posting is... me n my hsemet!! hehe..chantique la spek i tu.. klu pkai time driving kompom strike masuk longkang kn?? haha.. tu spek utk 3D test yg sy rembat dr meja dak opto.. agak menarik la test dia.. menchabar kejantanan sket la!!

overall, jg booth ni best bila ade partner n bila org2 yg jg booth lain tu sporting n x wat muke mcm keje kilang. hehe. sbb kena la enjoy2. ape barang jg booth mcm g mjlis kebumi org kn?? xde life la..pastu mula la nntok, nguap2, masuk lalat then tersedak..?? ehehe.. xde la..tu yg berlaku kt sy tghari td..kui3..tp xde la lalat masuk mulut kn..agak melampau tu..hehe

bah korang2.. nnt nk post lg tp ni pun dh mlm. mata pun dah letih.. jom tdo?? jom jom jom..bubye ya..

salam..

15 August 2009

thaNx~

assalamualaikum buat _ _ _ _ _,

short posting 4 2day.. im tired in n out.. im not feeling well.. n i was left.. tu je kot.. its ok la.. thought frenship will last forever.. if it ends early.. guess i hv no right to argue bout that.. tq ya my fren.. take care.. salam..

hehe..sukenye die~

Assalamualaikum u all~

sy br abis kawad ni.. letih+lapar+nantok+wangi+fenin.. sume ade la.. lengkaps! oye.. aritu mcm sy ade janji nk post pic2 kt pesta konvo kn?? hehe.. nnti la eh.. sbb sy rase mcm nk amik pic lg time jg booth 2moro.. esok gak nk amik drh utk wat test talasemia.. klu sy -ve?? sape yg untung?? sy la.. haha.. urm.. tgh tggu nasi masak ni so smentara tu sy pun mengrecord 'rabbit' kecik sy yg sgt je gebu ni.. sape die?? hammy la... hero dlm katun wonderpets tu.. haha.. cian hammy. dia sgt takut dgn camera.. mebi transmission dia t'ggu kot.haha..



adoi.. boring2.. meh kite study ye.. exam lg sminggu ni.. chayo2!! (skrg ni turn ladies mandi pool.. shud i go?? pdhal smlm dah terjun pun.. xyah ke?? patut ke?? ahh.. konpius!!)

bah..buhbye..salam~

13 August 2009

semaLam tu..bukan hari ni..tawu??!! hahaa~

Assalamualaikum yaa...

hurmm..agak rindu nk wat post wlupun br je bbrp ari sunyi dan SEPI~ hehe.. juz nk story2 pe yg bleh distorykn la.. xpe kn?? xpe ba.. sy suke ba.. haha.. erm.. semlm klas kt HUKM. very de bz woo.. letih gak kot.. tp enjoy!! pg2 dah masuk auditorium utk dgr talk psl MASS CASUALTY bla..bla.. erk.. apekah itu?? ohh.. mengenai Emergency Department (ED).. what they do in handling emergency cases n what's d function of all doctors when there's a disaster.. its very important for my course actually since it's focusing on our job while telling all medical students about what they shud do when they were called to assist in any emergency situation..

actually kn,without seeing it with our own eyes n without facing it by ourselves, we couldnt identify what r the importance of me/we as a paramedics.. korg tau ke pe paramedics tu?? ok2.. xtau eh?? sy bgtau la skit.. paramedics are the medical personnels that will assist u in any emergency calls (sepatutnye la..) which will help u throughout the procedure in keeping ur life safe especially in any accident and injury... tp utk kamu.. injury kaki sebab kena tekel time men futsal tu xde la paramedic dtg ye.. misi2 cumel je la utk kamu.. haha~

by right, if my finger tersepit kt pintu pun xde la kn paramedics attend i.. haha.. so i attend myself la.. ni juz small luka je.. xmo la tunjuk yg besar2 punya luka.. huduh tgnku..(ohh tidakkk!!!).. kasi kecik2 la pic kn..xleh tgk besar2.. malu maa..

btw that's not d only info dat i got yesterday.. not only focusing on d functions of ED but also talking about handling d media in breaking d news to d civilians.. no hiding, no 'no comment', tell d truth, b a fren of d media.. n bla..bla.. bla... nice talk by an ex-journalist of ASTRO AWANI.. wahh.. im so in lurve listening 2 her talk since d english is like water.. jelessszzz... xpe2.. yg penting d knowledge la kn..


ni 1st time masuk auditorium.. mcm jd ADUN lak.. haha.. mix dgn medical students.. rase down je.. yerla.. my course ni very not d femes la kn mcm medic tu.. xpela.. janji dpt tlg org kn?? yess!! owh.. pastu kn.. ptg tu ade klas men cucuk2 tgn tau..



ni some of d kits or tools in cucuking org.. haha.. yg seblah knn ade 4 kaler tu (pink,ijau,oren,blue) ialah jarum yg digunakan utk cucuk kt tgn org utk masukkn air/ubat/amik drh..byk la fungsi dia.. kaler2 tu sbb ikut size.. yg paling besar jarum dia ialah yg kaler oren tu..!! haha..takott.. yg standard utk adult is d pink kaler.. cumil2.. utk paed/dak kecik is kaler kuning (not in d pic).. kecik je jarumnye.. pastu kn yg dlm paket besar sblh kiri tu lak utk cucuk kt leher!!! oh tidakkk...!!! sy sgt takut dgn prosedur itu.. huhu.. rase mcm kesian je tgk patient kena cucuk2 ni.. tp nk wat camane.. nk kena maintain their lives, kena la wat gak kn.. so far ok x murid2?? ade pape soalan?? haha~



erm.. yg ni lak ialah.. haha.. ni kes xde keje.. coz smlm ade klas farmakologi dr jam 8-11 pm tuh.. so agak mcm susah skit nk phm je trus conteng kaki.. haha.. kaki tu.. tp mcm kinyut lak kn?? ala2 tatu gitu.. sbb kaki je bhgn yg agak bleh dicapai kn.. so kaki la jd mangsa.. sgt lapar coz ade org mkn kfc sy!! xpela.. biar la dia nk boroikn perut dia.. sy redha.. huhu

so far klas smlm agak paham n best la lecturernye.. pstu klas jap td lak spatutnye ade kuiz tp berjaya 'tiup2' lecturer tu dgn pelbagai alasan mnybbkn kuiz tunda ke nexwik kerana sy x study lg!! double nexwik dah exam.. isk2.. mampukah sy?? utk?? jwb exam?? mcm takot la plak tau.. korg2 tlg la doakan yg terbaik ye utk kita bersama.. utk kwn2 emed yg lain.. plz keep our relation close.. jgn la pecah belah k.. since i hate 2 b immature anymore.. kita sume dah besar lebar.. nape kena berperangai kebudak-budakan kn?? shud all d probs b settled in a very peace n mature way la.. ok??

ok la kot.. dats it.. 2 my hsemet, ju.. hopefully u cpt sembuh.. x thn g klas sorg2 tau.. cian kt sy ni.. huhu.. ok ju?? stay strong N healthy!! i cook 4 u 4 3 days bahh.. haha.. oye,ptg ni kena g ukm bangi utk pesta konvo.. later i update dgn pic2 ye.. yeay!! study2...

salam..

10 August 2009

sePi..~

assalamualaikum...

ahh arini xde ape yg nk dituliskn n dibebelkn kecuwali mengenai... xde pape gak. haha.. mmg siyes xde idea.. nk kata tgh lapar x gak kot.. ju tgh msk kt dapur. nk msk ayam msk pedas katanye tp memandangkn keadaannye yg batuk ala2 kambing mengaum tu, sy menyarankn agar beliau tidak meneruskn niat suci & murni tu. hehe~ tp knape bkn sy yg msk?? adakah ada yg terfikir mengenai soalan tu?? klu xde bagusla. sbb sy x rindu nk memasak. sy biasanya msk utk org je.. org yg disygi?? mungkinkah?? dlu slalu lawan2 msk dgn remy.. kn remy kn?? haha.. msk nasi goreng.. kambing goreng..starfish goreng.. sudu goreng.. mcm2la.. erm.. tp minta mahap ye.. sy mmg x msk seafood.. kcuali utk biha d vogue! ewahh.. mcm kuli la plak..

tp yg penting sy tgh nk kena siapkn byk esaimen ni.. smlm kn ade org tu kata nk jumpa.. tp kn.. bau kentut pun xde.. haha.. kecewa kah?? x la.. hampa je.. sbb xleh nk sekeh2 dia.. lalala~ syukurla kamu slmt smpi ke destinasi yg dituju..

ee kdg2 kn sy mengalami tahap kepelikan yg amat sgt kerana sy rasa mcm pelik dgn sume org.. owhh.. apakah mksud sy?? sbnrnye berbalik ke topik asal td.. iaitu.. sy sbnrnye xde idea pun nk ckp psl ape ni.. haha.. so sile la baca ngarutan sy ni.. ee sunggoh buang mase korg je tau.. (sbnrnye ade ke org bc blog sy ni?? haha) tp kn.. setinggi2 ucapan tahniah buat remy kerana berjaya gak menggapai impian beliau.. sy sbg insan yg x bape nk spesel sgt berbangga dgn kejayaan beliau itu.. nnt klu dah keje jauh2 tu ingat2 la kt sy.. isk2.. nnt sape nk tlg sy lg kn.. awk je la kwn sy yg sentiasa membantu dlm susah & senang.. susah woo nk cari kwn yg mcm dia ni.. korg pun patut ade 1.. tp xleh la korg amik dia sbb dia tu sy yg punye!! wahh.. declare harta kah?? haha.. xkesah la kn.. yg penting sy seronok kwn dgn dia.. sesungguhnya!!~

ape lg nk ckp ni ek..?? sbnrnye nk post pic2 ni tp mcm mls lak nk upload. btw sy nk g mkn buah naga.. tau x korg buah ape tu?? klu xtau, erm.. xleh la nk tlg kn.. sbb sy ni pun x reti nk tlg kasitau.. mls mls.. ey, korg nk tau sumthing x?? pink ring tu ade superpower!! sy sgt bangga memilikinye!! hahaha.. ape la..mereng la sy ni.. nnt la sy post benda yg best2.. ahh.. keboringan..

09 August 2009

pink N me ~

assalamualaikum korang2..

well..arini memenatkn! tu je komen yg paling -ve yg sy bleh bg. huhu.. nape ye?? sbb sy berangkut fridge, tv n kotaks ke rumah sy a.k.a ostel ukm. hehe.. xpe ba kan..?? bleh je ba tu.. pasni dah bleh simpan air sedap2 dlm fridge tu.. metacih nicak cekeding atas usaha anda membasuh fridge itu!! sy syg anda!!!

btw arini dpt 1 present yg agak cumel n kinyut dr org yg mmg je kinyut n cumel iaitu..remy!! yeah!! i luv u la remy!! pink ring yg bagak besar utk sy?? so shweet!! haha.. sbb pe tau.. hadiah ni x smestinya mhl2 kn?? murah pun xpe coz itu tandanya org ingat kt kite.. tp.. pnah ke korg terpk.. korg ingat x kt org tu?? hmm.. mesti jwpnnye agak mengecewakan..

arini kan kamu agak memeranjatkn sy dgn soalan2 yg agak killer taw.. haha.. nasib baik sy dpt menjawabnye dgn tenang dan menenangkn.. wlupun jujur ckp hati sy bergelodak tetibe tp xpe.. sy tau sy patut jwb soalan cmtu supaya kamu x pk bkn2.. btw kamu dah byk tlg sy.. sy dah jatuh n sy nk bgn balik.. so sy minta tlg dr kamu tanpa kamu sedar.. pastu bila kamu dah tlg, xkn la sy nk melekat mcm lumut lak kt kamu kn?? so sy pun berdiri sndiri.. utk berdiri sndiri tu sy x perlu tolak kamu sbb bkn kamu yg lemah skrg ni, tp sy.. sesungguhnya thanx a lot to all my frens yg dah membantu secara lgsung mahupun x lgsung dlm memberikn semangat dan membantu sy menghadapi hari2 mendatang. thanx!

utk anda, sy harap anda cpt sembuh. klu ikutkn hati ni, sy nk p tgk keadaan anda. tp sy tau sy x wajar berbuat demikian kerana sy ni bkn siapa2 d hati anda lg.. ewah.. puitis siot! hehe.. rilek2.. yg pentingnye ialah anda jg kesihatan diri anda kerana anda x perlu 'pergi' utk menyedekahkn uang kpd sy.. sesungguhnya ada yg lebih bernilai drpd itu.. anda sedarlah.. yg terluka ialah sy.. yg merana juga sy.. yg harus meneruskn perjalanan slps jatuh dgn begitu teruk juga ialah sy.. anda hanya puncanya.. anda hanya angin yg bertiup kencang dan memedihkan mata sy d gurun sahara.. anda membuat sy mengikut laluan yg berlainan buat seketika.. sesungguhnya anda tidak harus berhenti utk bertiup kerana anda diperlukn, mungkin bukan oleh sy tetapi oleh org lain.. sedarlah ya.. kasih syg sentiasa wujud dlm hati.. tu x boleh dinafikan.. cuma kejujuran tu payah utk dicari lg..

berilah hati dgn ikhlas.. hargailah sesuatu perhubungan sebaiknya.. jagalah hati agar tidak terluka.. sy byk wat silap kt org tu.. sy minta maaf ye awk.. bkn niat sy utk melukakan hati awk.. awk terlalu baik buat sy.. awk sentiasa ada wlu dlm apa jua keadaan.. sesungguhnya!! sy sgt terharu.. butakah sy?? iya!! sungguh sy x sedar kewujudan anda.. peritnya kenyataan tu.. tp fahamilah bahawa hati sy sentiasa berbisik ttg perkara yg agak sukar utk sy fahami namun mudah utk dirasai.. (erk! ape aku merepek ni..)

kenyataannya skrg ialah jgn mudah jatuh cinta! tu bg sy la.. tp.. sy mmg mudah jatuh cinta..!!!! aduhhh... mmg tgh jatuh cinta ni sama bantal..huhu... nantok!! nite2 korang.. salam~

08 August 2009

motivating myself..chayo2!!!~

assalamualaikum!!!

ade org x?? hehe.. arini mcm dpt azam baru..anything dat come across my mind will be spitted out quickly! nape cmtu eh?? pe mksudnye?? cabar diri sndiri la.. pe lg kn?? wut i realized bout myself is im such a coward. sy suke simpan je soalan yg ade dlm kepala coz takut n malu utk bertanya! ee attitude ape la tu eh?? tah la..cuma skrg ni kena biasakn diri utk lebih ringan mulut. hmm bkn ringan mulut utk ckp benda yg x berpekdah tp utk gain knowledge la kn u allz~

btw td ade case presentation yg spatutnye wat dpn Dr tp xde Dr yg free utk dgr. yerla..case tu pun mcm x ori je kn, cmne la diorg nk dgr. haha.. kutuk diri sndiri.. tp tahniah la jgk..mls dah nk senyap2 pasni.. burst out je..take out everything yg sy ada utk kebaikan sy..tul x?? tull!!!

ni pic sengal2 time br lpas wat physical examination kt sorg dak cina..siap ade stet tu kt leher.. haha.. aset tuh! cuma labcoat agak bagak besar la.. nk beli baru yg lg body-hugging la pasni.. br la seksi..wahh!! i like~

ni katil tumpangan utk sndrkn montot sket.. montot berat kah?? manade isi pun..lalala~

dgn dak dewi yg shelalu berani ala2 gaban gitu.. kena tunjuk pro dpn patient.. hik2..terase lawak la dewi dgn performance kita arini..tp dpt dgr bunyi lungs yg mcm menakutkn tu pun dah jd 1 kebanggaan n kejayaan wat kite. yeah!!

oye.. arini dak jehan dgn kinah kata ada kes positif H1N1 kt ER so klu kuar jumpa patient kena la pkai mask. terpakse la snap sndiri kn sbb mcm sng skit nk posing. hehe.. lgpun time ni dah setel pun. dah abis jumpa patient. agak letih la.. tp apakan daya.. syukur bkn buruh kasar.. klu x,kasar la tgn sy yg br je nk halus mulus ni..hoho..(perasannya~)
papepun arini agak bahagia gak..bahagia scale is 8/10 even ade rasa kesepian d sudut hati ini..
tp xpe.. life must go on.. do not depend on people.. even terjatuh pun, try to pick myself up by myself.. jgn slalu hrpkn bantuan org.. nnt naik lemak!! (tp bdn sy sgt kekurangan lemak la.wawawa~) apa mau jadi woo..
wat korang2 sume.. jgn biar mslh menghanyutkn kita.. jgn duk sensorg.. if there's any activity around u, join je.. jgn sisihkn diri coz x sume org perasan muka kita yg bermslh ni.. huhu.. chill la kn.. ~.~
last but never d least, stay cute all d time.. hehe.. x cute pun wat2 cute jer.. pe slhnye.. oye.. smile owez gak.. coz mmg akn terasa different bila kita senyum especially time ade prob.. try tau!! bah.. cukupla suda bebelan sy ni kowt..time 2 shleep like a sheep..haha
salam...

05 August 2009

arini sgt sewonok~~

assalamualaikum all~

hehe..arini kan g klas kan sy sgt heppi...otw g klas (time dlm bus) pun dah senyum2 sndiri.nape ye?sy pun kurang sure la..sure up!haha..tu iklan ape ek??rahsia2..btw arini de klas physical examination yg menyebabkan sy terpaksa menyentuh tubuh lelaki!!tubuh sapekah yg malang itu??tubuh anderson la kot.haha.juz nk buat abdomen examination la..so tekan2 sket d sane & juge d sini..yeah!

pastukn tetibe kena g resus oleh Dr Suria!! resus tu ialah kwsn yg menempatkn pesakit yg kritikal yg memerlukan perhatian lebih teliti.smpi2 je kt resus trus Dr suh wat Rapid Medical Assessment kt sorg uncle ni yg dah agak tua.ngantuk sey sbb br lpas mkn nasi lemak time tu.pastu agak terkezut la.sume blurr..ape RMA tu??haha.bkn x blaja lg.tp psl dah blaja benda baru so dah lupe benda lama.haih..tp still best la cuma otak agak tepung!!haha..tepu ba..

oleh kerane sume ketepuan maka kami masuk ke dlm klas then tdo.haha.pastu masuk la sorg Dr ni yg mmg best gilew ar cara dia ngajar.ekceli nk ltak vid ni tp senget lak.kang korg tgk pun kpale kena senget.haih..mane la sy tau cara amik vid yg sebenar.janji amik je..td kn sbnrnye nk wat post ni sbb tgh excited nk cite pe yg Dr tu ajar tp tetiba mcm mls la plak.kita tukar topik lak ek..

arini akhirnya dpt gak msk kt umah!!! dah ade dapur gas,tong gas,kepala gas,hos dan x lupa juga kuali n senduk!! sgt hepi! psg sndiri tu..x susah pon..rase mcm sgt berbakat lak.dah la tong gas pun angkat sndiri smpi tgkt 11.haha..tggi kn??penat woo pnjt tangga..kui3..so esok bleh la (InsyaAllah) bgn sahur..sok kn 15 Syaaban..sunat berpuasa..besar fadhilatnya..


btw ni dia berus tandas yg sy dah belikn utk kamu..nnt klu kamu pulang ke KL,jgn lupa amik ye..ni pedang utk kamu lwn2 dgn chiki kn??hehe~ sikat rambut pun bleh ni kot..haha!

x lupe juge nk sertakn d cni pic kucen2 yg agak kinyut kt HUKM. mereka ni sy dapati agak fotogedik ye spt sy gak. dan mereka sntiasa berrrsedia utk disnap bebila masa..lihatlah hasilnya..haha..cumil2 la..dan cumuut!


k la..dah nantok la plak.so de klas lg.nk mndi pool lg.haish..mcm2 keje nk kena wat.haha..k u allz..nite2..

03 August 2009

mane kepala gas ku???? ahh~

assalamualaikum ya buat temen2 gue~

apa sih post buat kali ini??? hmm..iya!! gue ingat udahh!! mengenai tong gas! haha..dah ade tong gas baru..yeay! sgt gumbira sehingga terlupa bagaimana cara utk memasak guna tong gas sahaja..kuang3x..
nasib la kn klu ade tong je..buka tutup gas tu then nyalakn api ek?? cmtu kah?? cmna kah?? letih2~ esok ade test ni..ade org tu offer diri nk jd patient sy utk dinakedkn tp dgn syarat jd suami dulu!! propose sy kah?? aduhh..malunya diriku~
tp berita sedihnya ialah..chiki yg terpilih!!! tidakkkkkk...!!!! tp tu kn mmg bf chiki kn syg?? mama pasrah..isk3..biar mama tgk je chiki dok atas pelamin yg terbakar dgn dia ye..mama tepung tawarkn chiki & dia.siap salam cium tgn lg tu..hahahahuahua..pelamin angan ku musnah...kui3..
ape kess la kamu tu..chiki x reti masak tau.nnt kamu nk mkn pe??patut kamu pilih sy.wlupun sy ni agak tua berbanding chiki tp masih bleh pakai la..hikhik..(promot2!)
adoi!! kesengalan melanda diriku~ ju tgh kuar g dating ni..ku keseorangan la plak..xkn nk ajak abg bangla lepak kt umah..ke sy yg patut lepak kt umah diorg?? haha..nnt baunye pon melekats..ohh tidakk!!
hmm...spatutnye sy sdg study ni..tp wat blog lg menarik dr segalanya..(yeke?)..haqiqatnya ialah..sy letih! kaki cramp! klu sok xde lab mmg kompom2 sy tejun pool lg skali utk kesekian kalinye! sy nk terer berenang..nk lawan dgn kamu..hehe~ ada berani??
ala..ape2 aje je la kan..tp..wahhh..!! sy nk g camping la..sape nk g camping angkat ketiak..!!! umm...xde sape?? hampanya..sia2 je korg dikurniakn ketiak utk tumbuh bulu..ee yaikss..haha..wek2..cukk la..erk..(ayat sape kah itu??lantak la..)
bah k la..cukup utk arini kerana spt tajuk d atas,sy sbnrnye kekurang kepala tong gas coz x beli lg so masih xleh msk lg la jwbnye..hmm..gune straw bleh x utk smbungkn tong gas dgn dapur gas?? haha..jwb sndiri la ye..nite2..luv u b...

stroberi..~ sedap sgt ke kamu??

assalamualaikum frenz..


post pd awal pg ni lebih kepada nk mengomel..ttg stroberi??tak la.ttg kenapa sy rasa kehilangan kaki.ye!mmg tu la ttgnye..kerana pd awal2 pg sy dah g buat kuak lentang,kuak kupu2 kuar dr kepompong,kuak beluncas pun ade dan x lupa juga aksi belut menyudu aweknye..hmm! sy mmg pasti ttg nama2 kuak tu sbb mmg agak femes d klgn sy..bleh kata arini sejam gak la conquer pool tu sensorg sblum kehadiran bbrp insan student unikl.sonok je tgk diorg mandi ramai2 tatkala sy dok melanguk kt tepi pool,kesejukan,kegigilan smbil membls msg bf chiki.


"chiki x jeles ke bf chiki msg mama syg?"


"x la mama coz chiki tau mama mmg gatal.suke rampas hak org."


"aduh syg..manade mama rampas.mama kn nk mengeratkn lg hbgn mertua dgn menantu."


haha..sedapnye klu chiki ckp cmtu..mmg melayang sume pinggan mangkuk kt umah..wawawa.. seb baik mkn dlm polisterin.so umah sy xde pinggan.mekasih! papepun arini sumenye sy puas.mandi puas2,nangis puas2 (smpi sakit pinggang!),shopping puas2, jln puas2, menggedik pun sepuas2nya! yesh! itu sudah mesti kn chiki syg..tu kn habit kita..


"x la.tu habit mama sorg je.chiki dak baik."


ahh..agak melampau statementmu itu chiki.rase mcm nk jual je sume bajumu.haha.x la syg..mama gurau je.arini ape je eh yg masuk ke dlm perut?? let's fikir~


-ns putih+telur ddr+smbl belacan+kailan ikan masin


-stroberi


-gula2 ape tah..(utk thn lapar.haha)


hmm..dr mane dpt stroberi??dr cameron!! ye! sy x tipu korg! sy mmg dpt stroberi tu dr cameron.sronok g cameron stlh sekian lama nk g akhirnya dpt gak g.anda tipu! x bwk2 pun sy g cameron.tp sy dah smpi pun akhirnya.mm..stroberi tu xde la sedap sgt.smpi nk muak sy memknnya.x lak muak stroberi tu mkn sy ye??haha

tah hape yg sedap ttg stroberi ni.tekak sy makin kering lg ade la.haha~

sy ingat nk bg kamu stroberi tau tp sy cuma jumpa berus tandas.tu je yg mmpu sy belikn utk kamu.kamu x mrh kn wahai c pelik?? haha.suke la dgn kamu ni.kamu ni mcm sengal,x btol,mereng..yerla..pe ayatnye tu?? kita serasi?? haha..sy masih x sbr nk tggu kamu sakit. nk jg kamu di hospital sgt2..4 free bah..nda mau ka?? mau ba kn?? hikhik..letih2..tdo dlu...salam~

p/s-khas buat anda,thanx coz dah pas balik brg suha.sy hargai sgt2 usaha anda.semoga berselisih lg di lain kali...(manis sungguh gadis d samping mu itu..)

02 August 2009

hasilnya~

Sy sedang minum susu sambil baring time merefresh memory ni..lena sey..tp......huhu...terasa mcm nk mengabadikan lak..smbil mkn mee goreng sedap..aaaa...




sy sentiasa muat dgn ape saje ke??huhu..terasa diri ini begitu ce'ot~





luv my emed team..yeah!tp sofi dah xde.bro lak dah jrg jumpe.
anderson n sharil je la tmpt utk sy bergedik2..kui3






hhu..rindunye time nie..meredah ujan semata2 nk


balik ostel..maaf ye adik2ku..haha






skali skale amik gmbr xyah buka mate pun nmpk not bad gak..


alahai..prasannye si sy tu..





nape sy rasa mcm sy kelihatan spt Dr Nadia ye??hwahaha..mimpi je la ye..aaaaa~





sy jarang mempunyai skandal tp bila ada,
x sangka dia ni zuhud orgnye..
smpikn kamera pun dia xnk pndg??
tp dia x kesah lak sy menggendeng kt bahu dia..
haha..sooo lomentik la u..





sem 1 yg pnoh dgn zmn kebudak2an & keblurran..haha..konflik+penyerasian+penyatuan n bla2 of emed..lurVe~



sebenarnye la kn xleh nk lelapkn mata.dats y wat sume ni.nk refresh memory kt ukm ni.hope bleh gain balik fokus utk study.chayo2!! rindunye..dah setahun berlalu..another 3 yrs 2 go..pastu run our own life,own way..cedih2..tp ngga papa kok..frenz forever..tp skrg makin best la klas2 coz sy makin gedik!haha..pedulik la..sy suke je..erm..td kuar jap g maybank tp maybank tutup.erm..ade ke atm maybank yg bukak lg jam 3.50am?xde kot.ingatkn bank tu je yg tutup.rupanye sume atm tutup.pelik la.haha.kedekut sgt ke nk bg duit kt sy??sy cume nk TAC je la..haha..puas tenangkn kpale otak dgn memandu selaju 60 km/j pusing pudu,bukit bintang,jln tun razak then pusing kg baru.usha pemandangan la katakan..indah indah~