25 November 2009

semakin x paham!

ape nk jd da...
mmg cmni ke aku?? or org tu yg mmg cmtu??
im not facing any hard times skrg cuma..
x paham je..
nk bg aku paham ke??
susah kot. or..lebih kpd xyah!
syukurnye aku ade lg org nk trust aku.
nk bg another chance kat aku.
yg aku rase aku xkan sia2kn kepercayaan yg dia bg..LAGI!!
ehehehe~
aku pun pnah wat silap gak.
silap besar..silap pilih..silap pandang..
sume silap la..
hakikatnye sume kesilapan tu memberi pengajaran kpd aku..
utk x wat silap lg.
bila dah wat silap n sedar dgn kesilapan tu..ape lg yg perlu kita buat??
kembali la ke pangkal jalan..
x nmpk pangkal jalan tu katne??
cari la plan2..xyah rushing.
cumanya ialah..bila kesilapan tu dah xde kemaafan lg..
oooo dats bad!!
tp work for it la..n dont push ppl to hard!
i did dat b4..to get things on my way,aku push org tu..
in d end,dia blah cmtu je.no gudbyes pun..
pedih??x usah cakap la.
tp learned sumthing from that..
let things go..
if it meant for u..it'll come back..definitely!
cumanya kan..
skrg ni ade org yg confuse..
dia kehilangan sesuatu.. akibat kesilapannya..
kesilapan yg dah berulangkali dia lakukan..
yg dah bbrp kali dimaafkan tp tetap diulangi..
patut bg muka lg ke??
sgt tatau!! sbb silap dia tu bkn silap kecik!!
xpela..setiap org ade life masing2..
mcm aku..ade life aku..
so aku pun run life aku mcm biasa..
x kisah la hal org cmtu..
pandai2 dia la setel..
cumanya lg..
ever since dia dah pandai naik mahkamah ni..
x usah la kn nk heret aku skali nk guna perintah mahkamah utk itu ini..
since i juz dont need them! haha~
nasib la.. so plz wake up..
jgn nk ajar benda yg x spatutnye aku blaja lg ye..
n aku pun klu bleh xmo la kn nek mahkamah ni..leceh!!
nk hidup bahagia..INSYAALLAH..
ok la allz..
gtg..chow!!~

p/s:rindu kat dia..dia tgh tension dgn keje..cian dia.. (sape dia??dia ialah dia..wakakaka)

24 November 2009

dah mula cuti ek?? confusenye!!

nothing much!
going somewhere!
tata to frenz!
c u again!
anything do contact me ya!
btw thanx to all!
who keep on cheering me up!
even my internet is down!
haha!

15 November 2009

days~

wawawawa~~
ni dah nak masuk hari ke-11 slps aku btol2 diisytiharkan free dr exam!!huhu..
sungguh ku x sangka! hariku berlalu begitu saja~ (ala2 ayat dlm lagu roti gardenia lak.ngeh3) so ape je aktiviti aku dr aritu smpi arini???lets check it out bebeh!!

okay..lpas abis exam aritu aku berfenin-feninan dgn dinner!! yess!! dinner tu turn-out to b fun!! mwahaha..wlupun bersusah-payah yg efeknye smpi skrg tp ok la.x regret pun.sbb mknnnye mmg best!! memori spjg dinner pun mmg best kn apis??haha. thanx to u aku dpt g dinner tu. handsome boy la katakan..(not a man yet!) muda ke?? oh no!!

pastu kn ape lg jd eh??erm..mula la my cuti yg sebenar which aku juz spend my last days kat umah a.k.a ostel terchenta ku smpi la jumaat. sblum smpi jumaat tu ade bbrpa peristiwa(kah?) yg berlaku. its ok la.past is past.yuk kenang yg indah2 je ye!hehe~

ooo..aku blaja men bowling!! aah..pastu nmpk 7 org pelik kt midveli! haha.tanye apis la klu nk tau ape yg peliknye.kn apis kn?? wlupun agak poyo mamat neh,tp aku xde la jd jakun sgt men bowling pasni.haha.terer??sape terer??apis??manade la!!aku lg terer!! ehh silap!! terer lg abg kt tmpt kasut tu kn? dia wat shoe-dance je bleh tau size kaki org..haha! org pelik!!

pstu pstu x abis men bowling,aku men ice-skate lak. ktne??sunway pyramid je.dh kt ctu je ade mende alah tu so aku g men kt ctu la.best3!!! smpi rase mcm xmo kuar dr rink tu.(rink ke?lantaklah) tp mmg puwas hatey la sbb dpt men mende2 yg aku x reti men.at least mmg rase gak la yg cuti ni aku wat sesuatu yg baru.

erm pastu ape lg eh?? bila dh tmt tempoh dok ostel,aku move out la.dok kt umah biha.ktne??rahsiaaaaaaaaa..huhu

pastu tetiba ade org ajak g konvo so aku pun g la konvo tuh.jln la dgn biha.dh setel dgn konvo,g mkn kat umah sape tah kt sek6.hehe.sape punye umah??tatawu~~ pastu...abis la kot aktiviti aku yg sgt membowingkn neh...agak menyedihkn sbnrnye..tatau la..

11 November 2009

ignoring people..izit d best??

ignore..
ignore me as long as u want..
i dont know y ur doing this to me..
but thanx ya..
i got plenty of things to handle in my hands rite now..
n u??
gone..
juz go away..
wont b needing u anymore..
useless fren shud b left..
with smile..
not in vain..
thanx 4 all d memories fren..
u woke me up..
put smiles on my days..
n left without saying gudbye..
if dats d best for u..
for us..
if u dont need me in ur life..
u shud've told me earlier..
dont put me in misery..
gud frenz never left..
even how hard life is..
even how cruel life be..
i love my frenz..
i wont cross d line anymore..
juz wanna say thanx to those frenz..
that came n left me..
im sorry 4 my fault..
thanx my dear fren..

(WTH im talking about up there??)

09 November 2009

ape dah jadi ni??

malas la plak aku nk membebel kt blog ni sbnrnye sbb aku rasa mcm mencapap pun ade gak.tp kn,nk gak la tanye pndpt korg.huhu.korg kn,klu korg pokai,ape korg wat?adakah korg akan dok kt umah n blagak mcm tgh pokai or korg akan wat2 mcm korg x pokai pstu spend every single cents left dlm purse/wallet korg?hahaha.itu la keadaan aku skrg.pokai gegilew wa ckp sama lu..

nape pokai??haha.xyah la aku cite kt dlm blog neh.wat malu aku je.puas ati?puas sgt2.x puasnye sbb dh pokai la kn.tp at least benda2 tu nmpk la.so ape yg mampu aku wat skrg ialah dok umah smpi abis cuti.mkn?mesti la mkn beb.xkn la nk kebulur.tp..kena la pandai korek kt tmpt yg ade tanam duit.hihi.sape ade tanam duit,bgtau aku ek.aku nk korek!

korek kt bank?mmg ade isi.tp bkn duit aku la.duit org len yg lg kaye dr aku.ok per.klu korg ade rm10 pun kt dlm bank tu dh kira kaye dr aku tau.sbb aku x sekaye korg.so xyah la aku cite bape sen je yg aku ade sbb tu mmg akan menjatuhkn air mata aku nih..hwawawawa~

sbnrnye indah bila idup pokai ni.br la nmpk mane kwn mane lwn mane bf mane gf mane mak mane ayah.wahh..byknye mane!mak ayah tu sntiasa aku nmpk wlupun x pokai.sbb diorg la yg memberikan aku peluang utk bernafas smpi skrg! LOVE THEM SOOOOOOOOOO MUCH!!diorg suh aku balik sbh tp aku xmo.nape aku xmo?bkn sbb aku ni anak derhaka tp sbb aku syg diorg.korg tau x yg tiket balik sbh tu harganye rm700++???xtau kn??sbb aku x pnah plan nk balik sbh time cuti ni.so bila beli tiket last minit,mesti la mahal.sbb aku syg parent aku,so aku xmo la bazirkn duit dorg utk beli tiket aku tu semata2.pdhal ujung bln ni diorg akan balik kl gak.ape ke susahnye??time tu la br aku mula bz.driver la katakan..wahhh..at least ade gak keje yg aku leh buat slain dr tgk muvie je..bowink~

btw aku mcm ade kecelaruan skit kt cni.tp xpe la.not gonna tell it.keep it myself lg selamat.kang bitau kt org,org tu x reti lak nk jaga mulut dia.sebok nk sebar2kn,hebah2kn,pass away cite aku nih.benci btol!!xpela klu nk berperangai mcm tu.i dont care.im happy wit my life.i juz dowan 2 hurt anybody..so plz dont hurt ppl by sebar2kn cite ek.aku berusaha utk jg hati org,dia lak nk jd batu ape pembakar amarah penghancur hati org.patut ke??mesti la x patut.so plz..MYOB yer..x phm??mind your own business.phm dah??paham kan..gud~

ok la.til then..daa~

08 November 2009


pair of new heel!!! miahahaha...pkai g dinner!! best2!!

07 November 2009

pressure siot!!!

ahahaha..
akibat kebodohan diri sendiri..
sendiri gak yg sakit ati..
padan muke wahai cik dya!!
kui3..
kan dh penat pusing2 cari kasot!!
mane tah heels aku yg cun melecun tuh!
kt phg kot..
ke kat dlm tong sampah??
plz NOOOOO~~
tp dah xde gune!!
aku tetap kena cari kasut baru!!
n aku x shuke!!
adehh..camanun ni..
pg nnt kena bgn n serang times square lak ke??
x larat i..
kaen pun x reti ikat lg..
hwaaaa~
rase mcm hampeh sunggoh..
xpela dya..bak kata suha...
all out bebeh!~
pergh..yela2..i'll try..
adehh..sakit jiwe lak jdnye..
xpe..sabarlah hati..setel ni,setel sumenye..
sabar ye..

04 November 2009

cmne la aku nk sabar nehh..

ko ni kan kadang2 wat aku marah n rase bodoh tau!
tah nape la aku nk rase benda2 cmni sdgkn aku tau aku x sepatutnye rase cmni..
buang mase!! ko ingat ko tu sape?? hot sgt ke??
sorry ar.. aku mmg nk skip ko dr idup aku.. ko bknnye sape2 pun..
tlg ar blah g jauh2.. x larat aku nk rase bodoh dgn layanan n cara ko tu..
xtau ar ko tu spesies dr mane.. tp serius annoying gile!!
cmne la aku nk bgtau ko yg ko ni annoying??
lpas exam eh br bleh bgtau??
haha.. tlg ar.. makin lama aku simpan makin teruk aku rase..
mcm nk bom je lokasi ko skrg! bg mampuih.. kui3.. (agak ganas disitu)
k la..mmg buang mase je ape yg aku rase ni..
bek aku tdo~

03 November 2009

cett~ lu bikin drh wa mendidih la!! haha

wahahaha..

kenangan yg mmg xleh blah kat jengka..

nmpk x mamat baju pepel dgn parang panjang kt tgn dia tu??

tu la mamat yg pkai baju kaler biru dlm previous post aku..

yg mmg bikin panas!! dah la x tggi mcm aku..wek2

btw ni persembahan mewakili pihak KEM PULAPA..

persembahan bertajuk "MISTERI NUSANTARA" yg aku slh seorg mangsanya..

"sape takut drh angkat tgn." (aku sorg je angkat tgn time nih.huhu)

"kamu x dibenarkan meninggalkan dewan ni.klu x,sakitnya rakan2 kamu atas pentas ni yg akan tanggung."

"klu nmpk darah atau pape kt atas pentas ni,jgn menjerit atau lari kuar dr dewan.sila tutup pintu dewan."

"korg yg ade kat atas pentas ni dilarang utk mengalihkan kedudukan kaki wlu penat mcmmana skalipun."

byk la plak arahan MISTERI yg dikuarkn oleh mamat pepel poyo neh..bikin cuak aku yg turut berbaju pepel disitu..ewah~

dgn tgn yg terhulur mcm tggu nk kena potong, siap dgn suratkhabar kt atas lantai n lilin kecik tu, mmg jadi ar misteri tuh..mekasih En Zakee yg muda setahun drp aku dgn persembahan yg memberangsangkan ni..keep it up!!

mls la aku nk cite ending kpd persembahan ni sbb mmg sakit gile!! sesape yg baca post ni n g jengka on dat time,korg tlg ar abiskn kesudahan cite aku neh..aku sgt gumbira...~

hahaha

invincible..ape tuh??

i ni kn..BM xde la lulus dgn cemerlangnye..tp bleh la tahan..tp klu BM pun dah tergagau,apetah lg BI. haha. sbnrnye kn smlm i khusyuk gile tgk mekap lesson ni. dia wat muka sailormoon!! sgt cantek!! i sgt suke!! nk try tp membazir brg mekap lak kang. huhu~

arini exam lg tp xtau ar nk ckp ape. dlm slip tulis 40 min je. skali tgk rupanya 2 jam!! haha..cuak2!! tp buat je la kan. xleh la nk merayu dgn diorg utk kuar pstu masuk balik. pstu x study lak tu. bkn xmo study tp xleh study. xde mood. keep on reading d same sentence over n over again smpi dh nk muntah n x tukar2 page!! tu dipanggil bleh study ke?? huhu lg~

btw smlm sgt sedih sbb xleh study so nangis kemain la. parent kol pun i ngadu dgn dorg smbil nangis2. parent sgt risau n i lg la risau bila dorg risau! so makin la i nangis. huhu.. i rindu seseorang sbnrnye.. sape dia?? klu i bgtau, sure ade yg kata "ooo", kata "ehh??", kata "dia ni kn..". byknye respon yg i bygkn. pdhal xde sape pun bace blog i ni. agak perasan i disitu yer..takesah2..

so isu disini ialah?? esok ade exam lg n i nk study! hahaha..tata

shedaapp~~

yeay!
dpt mkn ciskek gak akhirnye..
wlupun bkn ciscok yg digilai..
ok la jugak tu..
thanx kpd yg berkenaan..
btw..
lesson for today is..
dont swap if u cant suap..wek2
tata..

01 November 2009

fu-yohh!

video

saje jer upload vid ni.

hepi watching!!~

not smiling yet~

well well well~

guess i mengigau semalam..
agagaga~
lutut lebam..??langgar lembu kah??
ohh..dlm mimpi tu ade je mcm jatuh dr bukit..
tp efeknye kt dunia real lak.
aiseymen..lu kecoh la lebam..
hihi..kui3..i dah mereng nih..
tulun...tulun..

sok ade paper!
doakan i ye..
daa~