07 December 2010

Jangan terpedaya mesej sebarangan!!

+6285227681541
Ini ayah Tolong bagi credit mexis 30RM ke
nombor baru ayah 0128640745
Ayah lgi ada msalah kat balai Police. ta
payah caal sekejap ayah call.
.
.
.
.
ok! apekah itu?? itu adalah msg dr ayah utk aku pd suatu hari yg tenang.
bila baca msg cmtu, aku pon trus terpk nk buka m2u utk transfer duit kat no ayah tu.
tp tiba2....! aku jd bijak plak. huhu..
1)klu btul ayah br beli no, nape trus2 minta topup rm30? minta la sikit2 je dlu kn?
2)ape ayah buat kt balai polis? risau nehh!
3)pelik lak tgk no sender tuh. byk sgt no nye!!
4)nape minta kredit dr aku???nape x minta dr mak???
ahhh~! kacau btolll....!!
aku dah serabut dah..
msg tu kata jgn kol no tu.
ok! aku x kol no tu.
tp aku kol no ayah aku yg ade dlm hp aku.
"helo ayah. ayah katne tu?"
"ye dya. ayah kat dapur ni, nk msk kari ayam."
"kat dapur?? ayah ade hntr msg ke kat hp dya?"
"xde pon. nape?"
"sbb ade org hntr msg kat dya, minta kredit rm30 ke hp dia. dia kata tu ayah. tu psl dya kol."
"ehh!! jgn bg! ayah xde hntr msg minta kredit pon. bak cni no org tu."
.
.
so aku pon bg la no hp org tu tp bila ayah kol, dia x jwb. ok~!
its a scam! fraud! n wutsoever la kn..
janji korang jgn tertipu dgn msg2 camtu!
bahaya wooo~
org skrg ni nk tipu duit org guna mcm2 cara taw!
klu korg pnah dpt la msg kata korg menang rm12,000 dr shell ke ape, tlg la jgn pecaye k.
korang x mungkin dpt durian runtuh tiba2 melainkn korang men judi. hehe~
p/s - kuar umah takut kena rompak. rupanya dok dendiam kat dlm umah pun bleh dirompak. ohh mesej~

2 comments:

Fxysche Nas said...

ayah msk kari ayam?
itu sgt pelik..
jgn pecye juge!!
ahahaha

mizz dya said...

sbnrnye ayah PANASKAN je lauk kari ayam tu.
tp saje bikin gempak, buat ayat kononnye MASAK kari ayam. haha